söndag 19 oktober 2008

Reflektioner med ett visst spår av bitterhet

Nu ska jag gnälla lite på Norrköping Dolphins, eftersom deras anskrämliga 26 poäng i första halvlek ultimately tillfogade mig min första förlust sedan den 7 oktober.

Man kan inte förvänta sig att Andrew Pleick ska bli en fantastisk bollförsvarare över en natt, eller att Anton Saks plötsligt ska förvandlas till ett fysmonster som kan stänga ner sin motståndare. Det är inte riktigt så det funkar när man ska börja bygga ett försvarsspel. MEN... Det man däremot kan kräva är att Dolphins-spelarna åtminstone försöker matcha intensiteten och ansträngningen som vi i sedvanlig ordning fick se från Solna Vikings. Händer på höfterna, jogga hem efter turnovers...med den inställningen vinnar man inga toppmatcher oavsett hur stjärnspäckad laguppställning man har.

Jag tyckte också att det var märkligt att Kelly Grant inte försökte mixa upp sitt försvar, testa någon helplanspress, försökte göra NÅNTING, för att vinna momentum i den första halvleken när Solna fullständigt körde över Norrköping.

Allt gnäll aside, hatten av till Pekka Salminen och hans mannar som dikterade matchbilden från början till slut. Basketsverige.se-bloggaren Zlatan Hadziresic rankar Solna som det bästa laget i ligan just nu tillsammans med Uppsala. Vem Uppsala har slagit för att förtjäna den utnämningen vet jag inte, men Solna är helt klart med och slåss där uppe. Å andra sidan föll Solna klart mot 08. Som i sin tur förlorade mot Sundsvall. Som förlorat mot Borås. Som torskat mot Jämtland av alla lag... Och sådär fortsätter det. Slutsats: Det är svårt att fastställa någon ordentlig powerranking av ligalagen i dagsläget.

Inga kommentarer: