fredag 24 oktober 2008

Luka Marolt, med video

Who woulda thunk it?! Jämtland förstärker.

Slovenen Luka Marolt är 23 år gammal, 202 centimeter lång och fostrad i storklubben Olimpija Ljubljana. 2005 snittade han 8.3 ppg (66.7 FG%) och 4.3 rpg i U20-EM i Moskva. Den gångna säsongen spelade han på Island – precis som Tommy Johnson – och snittade 18.1 ppg och 4.6 rpg samt sköt 43% bakom trepoängslinjen.

Det handlar alltså inte om någon renodlad insidespelare, vilket många kanske hade väntat sig, utan en small forward som också kan matcha upp mot vissa fyror.

Ändå en intressant värvning. Om den slår väl ut så får man på allvar räkna in Jämtland bland slutspelskandidaterna. Det är tydligt att coach Mathias Eckhoff tror på sin spelidé om högt tempo, många bra skyttar och att snurra på många spelare för att hålla intensiteten uppe i försvar. Istället för att bli en sämre version av ett annat lag vill Jämtland bli en bättre version av sig själv, typ. Vi får se hur det slutar, men jag tycker ändå att Jämtland nu börjar samla på sig tillräcklig talang för att bli competitive med den här typen av spelidé.

Till en början har Luka Marolt ett tryout-kontrakt på två veckor.

På YouTube finns två videos med herrar som heter Luka Marolt. En som spelar basket, och en som...gör nånting annat. Om det är samma kille i båda filmerna är jag inte mannen att avgöra:

Inga kommentarer: