fredag 24 oktober 2008

Kort om kvällens matcher

För mer om ligan, scrolla ner några inlägg till vår färska ranking av ligans nya jänkare. Eventuella spel på kvällens matcher hittar du under See No Evils eller Hear No Evils vinjetter. Klicka och refresha regelbundet under dagen.

Norrköping Dolphins–Sundsvall Dragons
Joakim Kjellboms första möte med sina gamla lagkamrater. Det kan bli väldigt emotionellt. Eller så kan det inte det, eftersom Norrköping är klara favoriter och hittade rytmen i storsegern mot Plannja senast. Sundsvalls chanser ligger i att trixa med helplanspressar, dubblingar och hård bollpress på Norrköpings guards för att tvinga fram turnovers och sprida lite osäkerhet hos hemmalaget.
Skador: Gee Gervin i Norrköping och Calle Arnold i Sundsvall borta från spel.

Uppsala Basket–Södertälje Kings
Sänds i Viasat Sport. Uppsala har, trots förlust på mållinjen i Borås, vind i seglen. McDade och Kingma tog 14 offensiva returer för Borås dock, så det är väl det Uppsalas EU-spelare måste rätta till. Men laget som verkligen spelar med ryggen mot väggen är ju Södertälje Kings. En 1–4-start vore inte snygg. De extra träningsdagarna Kings haft på sig bör man rimligen ha använt till att shapea upp ett svagt anfallsspel, och räkna ut vilken roll Ted Skuchas ska ha. Känslan är att matchen avgörs inside, även om det som vanligt blir roligt att se Thomas Massamba jaga livet ur motståndarnas stjärnpointguard – som i det här fallet heter Thomas Jackson och snittar 17 poäng, 5.5 assist och 2.8 turnovers över fyra matcher.
Skador: Uppsalas Andreas Person besväras fortfarande av ett hopparknä men är tillgänglig för spel.

Gothia Basket–Jämtland Basket
Dags för Michael Bree, Ian Johnson och förstås Benson Callier att göra skäl för sina feta paychecks. 0–4 är en besvikelse. Av två hemmamatcher i Basketligan ska man vinna minst en, så jämn är ligan. Det stora problemet har varit ett läckande försvarsspel som tillåter hisnande 61% på tvåpoängare. Men även offensivt måste man få bättre snurr där exempelvis Bree varit förvånande anonym. Ikväll kommer Jämtland till Gothia Arena, fulla av självförtroende efter två raka segrar.
Skador: Jämtland saknar Joakim Eriksson, vilket gör en tunn insidebesättning ännu tunnare. Luka Marolt kan bli spelklar till kvällens match. Frågan är hur stort det tillskottet blir utan träning, utan nämnvärd introduktion till Jämtlands spelsystem, och med en resa i benen?

15 kommentarer:

Mister O sa...

Kan det ingå ett får i rekvisitan?

haha

See No Evil sa...

Haha jag vill se en intervju med fåret live ikväll! Det kommer förmodligen vara på bättre humör än Torbjörn Gehrke är just nu iaf...

Anonym sa...

Då jag antar att aporna från huvudstaden kommer bevittna Uppsala-Kings ikväll förväntar jag mig en fyllig rapport ikväll. Själv kan jag svara på frågor angående Dolphins-Dragons och Hur David Bergström ska lyckas ta sig ifrån Ilunga hela kvällen;).

Anton

See No Evil sa...

Haha, om Dragons slösar bort Ilunga på att guarda Bergström känns det som att nån ur coachingstaben måste avgå ;-)

Vi får se vart aporna befinner sig ikväll, det finns en risk för att jag måste vara social apa och missar allt vad basket heter. Men jag när ändå en förhoppning om att kunna se Viasat-sändningen.

Anonym sa...

Apor gör sig bäst framför TVn, gammalt asiatiskt ordspråk.

Haha, jo, det blir förmodligen Kenny v Ollie. Det var mest ett sarkastiskt inlägg byggt på att Kelly hoppades att David skulle ta Gee's roll till denna är back in business:)

Anton

Anonym sa...

Angående BL så måste ju Gothia@1.85 spelas ikväll. Finns fortf på betsafe för de som är välkomna där. -4.5 i mina papper.

Anton

See No Evil sa...

Där ser man. Visste inte att de hade ligan. Hade redan gått in på Gothia på Unibet. Tack för tipset!

Anonym sa...

Jag kopierar din fras; Där ser man. Hade väntat mig att du skulle psota spelen i bloggen idag med, därav ej tittat under din flik. Kan för övrigt meddela att det finns fem bolag som erbjuder odds på BL; UB, NB, Bet365, Betsafe och Bwin.
Själv är jag inte välkommen hos varken betsafe eller bwin, men jag delar gärna med mig;).

Att just betsafe sticker ut med 1.85 på Gothia fortfarande är ingen tillfällighet, tro mig. Deras compiler(oddssättare) på BL är stort Jämtland-fan och får alltid för sig att Jämtland är mkt bättre än vad de är:).

För övrigt tkr jag UB.s -5.5 på Delfinerna är för lågt med. Ruggigt inkonsekvent compiling i BL överlag. Jag tkr själv Dolphins-Dragons är even på -8.5, så -5.5 spelas.

Om man står i 1.55 borta mot Solna, så ska man inte stå i 1.33 hemma mot Sundsvall utan Srdan och Alex. Ett annat mkt roligt exempel på bolagens osäkerhet och inkonsekvens i BL är:

Jämtland-Sundsvall 1.7-2
08-Sundsvall 2.4-1.5
Jämtland-08 3.2-1.3

Anton:)

See No Evil sa...

Jo, det har ju varit en galen liga hittills och många oddssättare har fått ändra sina bilder av lagens styrkor från vecka till vecka. Jag skulle ljuga om jag påstod att det spelat ut sig exakt som jag själv trodde också...alla slår ju alla till höger och vänster.

Min kollega HNE håller för övrigt med dig om Dolphins, han backar dem till -5.5.

Förstår att det kan vara lite förvirrande med när vi postar i bloggen och när vi bara postar under våra vinjetter, men grundtanken är att vi bara ska posta på respektive apas sida. Det är när vi är på resande fot och liknande som det av bekvämlighetsskäl/för snabbhetens skull kan bli att vi postar i bloggen. Men generellt sett vill vi undvika det eftersom den annars riskerar sunkas ned av 6-7 speltips om dagen, och vi vill ha lite mer underhållande/kvalitativ läsning i fokus i bloggen.

Anonym sa...

Ingen skada skedd, var inte ens riktat som kritik:). Keep up jobbet med bloggen, otroligt bra läsning, håller på att plöja mig igenom NBA-delen.

Angående ditt spel på Tälje; Jag tkr också tälje underpresterat hittils (delvis beroende på Skuchas, som har floppat). Sett över säsongen har jag Tälje rankat knappt före Uppsala, men med tanke på att en jänkare fortfarande inte är på plats samt Skuchas så får jag nog säga att jag håller Uppsala som deet aninen starkare laget JUST NU. Satte själv -7 even, och spelar inte så små diffar.

Och ja, jag vet, det är ingen som bett mig kommentera ditt spel, och det är ingen diss heller:), bara kul att få igång diskussioner. Vad skulle du själv sätta linan på, på vilken lina är det 50/50% iyo? Det skulle generellt sett vara intressant att veta på picksen.

Jag vet att alla jobbar olika, ni har gjort det fint i BL så som ni gör nu. Själv sätter jag mina egna odds innan jag tittar på bolagens och spelar utefter vad jag själv har satt:).

Anton

See No Evil sa...

Det är bara kul med frågor!

Jag kan bara tala för mig själv, men jag är väldigt ovetenskaplig i min approach. När det kommer till spel så är jag ju blott en lekman och det är min kunskap om sporten jag försöker utnyttja när jag ska tippa en vinnare, har ingen erfarenhet av professionell gambling utan gör detta bara för rekreativa syften och för att man är en sucker för tävlingsmoment, helt enkelt. Jag sätter inga linor själv, men jag har ju oftast en klar bild av vilket lag jag tycker är det bättre/matchar upp bättre/har mer att spela för (motivationsfaktorn är ju superviktig i en så tajt liga!) och vet ungefär vad jag tycker är en rimlig siffra... Sedan kan man ju heller inte blunda för skrällfaktorn som hittills varit hög i Basketligan.

Mitt spel på Kings ikväll exempelvis är till stor del baserat på stor respekt för Torbjörn Gehrke som coach...och ja, det är en jämn liga!

Anonym sa...

Reflektioner kring Dolphins - Dragons:
Måste ha varit en spännande match för dem som var på plats. Att följa livestatsen var tillräckligt spännande.

Fantastiskt kul att vi har en svensk landslagsguard som kan leverera som Grant tydligen gjorde igår.

Kul att Dragons kan göra en sådan match mot Dolphins med den trupp som finns nu. Tvivlar på att det skulle bli så jämnt i t ex bäst av
5.

Dragons har 2 rookies som gör över 20 min.! Bådar gott nu när Illunga är skadad.

Kul att Jocke får spela sitt efterlängtade europaspel.

Jocke måste redan ha utvecklats enormt- han hade ingen foul i halvtid! Palm hade 3.

I en match är det alltid givande och tagande och svåra bedömningar från sekretariat och domare. Men en 3 poängare är väl alltid 3p? Det måste väl ändå Dolphins sek hålla med om? Eller?

Gothias coach Fredriksson klagade härom veckan på sek:en i ligan - skall denna poängmiss ge honom rätt i sin kritik?

See No Evil sa...

Tack för posten. Från vad jag hört så gjorde Dragons en riktig kämpainsats. Man måste också lyfta på hatten för coacherna som verkar ha lagt upp en perfekt gameplan, och sedan justerade perfekt när man fick skador och foulproblem under matchens gång.

Men Dolphins är bra. Dolphins kommer vinna många såna här matcher. Att ha så många spelare som kan kliva fram och sänka det där trepoängaren, ta den där returen, blocka det där skottet... Det är det som gör Dolphins så svårslagna i år, även i matcherna när de spelar dåligt och bjuder in motståndaren till att avgöra i slutet.

Anonym sa...

"Det är det som gör Dolphins så svårslagna i år, även i matcherna när de spelar dåligt och bjuder in motståndaren till att avgöra i slutet."

Det var precis vad som hände igår. Vi har +5 med typ 5 minuter kvar, Ilunga skadad, Kellog utfoulad, en värdelös Flanagan på plan med fyra fouls, Palm bänkad med 4 fouls. Det är då det ska rinna iväg. Det hände alltså inte, istället fick vi kvittera med 10 sec kvar och Sundsvall med posession to win.

Dolphins gjorde en svag insats igår,men ändå var man aldrig riktigt orolig, det är en styrka.

Jag personligen är inte lika imponerad av Grant som alla andra verkar vara,han var bra i D men tog en del dumma beslut i offense och hade en tendens att vara väl bollkär. Vi har så pass många hot i offense att vi hade gynnats om Kenny släppt bollen lite oftare.

Kellogg har mkt boll i sig, men verkar ha en del taktiska brister, SNE analys i jänkrapporten känns korrekt. Förmodligen en utmärkt streetspelare. Flanagan är värdelös på det mesta, ser allmänt bortkommen ut, inga intentioner alls igår.

För övrigt kan jag väl säga att vi gjorde inte mer än vad vi var tvungna för att täcka spreaden;).

Anton.

See No Evil sa...

Nån gång ska man ju ha marginalerna på sin sida också...