torsdag 30 oktober 2008

I fokus: Ted Skuchas!

Den stora snackisen i Södertälje just nu är vad som händer med stora centern Ted Skuchas. Han handplockades av coach Torbjörn Gehrke under scoutingresa men har hittills varit en flopp med 7 poäng och 4.4 returer per match. Det finns två sätt att se på detta:

A) Skuchas är för dålig.

B) Skuchas får för lite bollar att jobba med i skottglada Södertälje. Dino Pita, en backup-guard, har skjutit 32 skott på fem matcher. Skuchas har skjutit 31.

Personligen tror jag att det är en kombo av de två alternativen. Men Kings-fansen kan ändå få leva med Skuchas ett tag till. Inte bara för att det är en prestigefråga för coachen som hämtat över honom, utan även för att det skulle bli dyrt att byta ut honom. Rykten gör gällande att Skuchas av skattetekniska skäl fick en signing-bonus redan i samband med att han skrev på för Södertälje.

Så tipset är att Södertälje försöker spela lite mindre perimeter-orienterat de närmaste matcherna, i hopp om att få igång Ted Skuchas. Han kommer definitivt behövas ikväll när Södertälje (1–4) möter Solna (4–1) på bortaplan. Solna har Sailius Dumbliauskas som gjort en mycket bra säsong hittills, och Joseph Taylor som hoppar och skuttar och blockar och dunkar.

***

I ett försök att lyfta laget har SBBK nu också plockat över Jaraun Burrows tidigare än vad som ursprungligen var tänkt. Panik eller handlingskraft? You tell me.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skuchas, ja, who the hell knows?
Burrows, däremot, är nog mest en sund prioritering.
Enda anledningen till att han inte kom tidigare är artistkatterelaterad. De planerade sex månaderna skulle sträcka sig över SM-final 7. Just nu har Kings mer pressande bekymmer än vilket lag man har råd att ställa på golvet i SM-final 7, va?

See No Evil sa...

Vilken underbar ironi ändå om de nu tar sig till SM-final och tvingas betala full skatt för Burrows.