fredag 31 oktober 2008

The Ghost of Brandon McKnight

Nu är jag inte den typ av apa som tror på övernaturliga ting, men när sånt här händer i Solnahallen så börjar jag ju ändå undra.



Trots detta 34-poängsswing skapat av två utflyttade guldhjältar kunde Solna inte rå på Södertälje. Kings fick precis den kick vi förutspådde (och cashade in på) av Burrows ankomst, och vägrade helt enkelt förlora en femte match i rad. Thomas Massamba hade en snygg double-double med 16 poäng och elva returer, så för andra dagen i rad var en svensk landslagsguard returbäst. Ted Skuchas var nästan Mr. 100% (5/5 FG, 3/4 FT) med 13 poäng men bara tre returer.

Solna saknade Juha Sten och den finländske landslagspointen är inte flashig men viktig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligast var att se Pekka Salminen. Han tyckte tydligen att Solna var så dåligt att laget inte ens var värt att slösa en time-out på förrän sent i andra quartern. Salminen = Phil Jackson-wannabe?
Näst roligast är att se Salminen och hans assistent coach Björn Hjalmarsson. Jag har hört sägas att Hjalmarsson är/har varit polis, ändå ser han mera ut som en Hells Angels-snubbe fast han ersatt HD:n med kostym. Och han ska spela good cop till Salminens bad ...
Skuchas, ja, lite islossning ändå. Och i mitt protokoll hade Skuchas fem returer bara i halvlek. Inte första gången ligans statistik cyklar.
Till sist, mest tragiskt; det gråa laget. Vid ett tillfälle springer Skuchas och Tom Lidén ikapp J Taylor på ett fast break (jo, faktiskt). Taylor stannar och ska pump-fakea Lidén (don't ask me why), Skuchas kommer ikapp och ramlar rakt över Taylor. Det gråa laget dömer foul på Thomas Massamba. Efter protester från Kings ändrar sig det gråa laget och ger foulen till Lidén ... Ingen bra reklam för en basketdomare eller tre som inte kan se skillnad på en vit 2,11-snubbe och en svart 1,80-snubbe.
Till sist, Kings vann för att de spelade bättre defense och det gjorde de troligen för att de ville mer. Det fick Salminen att vila Taylor och Flowers. Då kom Solna, anfört av Myrthil, tillbaka. Sedan bytte Salminen in Flowers och Taylor igen och Solna torskade - trots att Flowers och Taylor var bättre än före bänkningen.
Go figure.