tisdag 23 september 2008

Zont är livet, Sundsvall

Det är sent och de uslaste ordvitsarna verkar som en god idé. Jämtland drillade zonförsvar och det räckte till en seger borta mot Sundsvall. Segersiffror 78–75 trots tio poängs underläge i halvtid, och nyförvärven Egal Saleman och Francis Odada gjorde 14 respektive 8 poäng för Jämtland.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var där. Inget av lagen lär ha med slutspelet att göra, om de inte kan bättre. Jämtland hade betydligt mer vilja, speed och energi jmf Sundsvall. Saleman och Odada var bra, riktigt kul att se två så respektlösa spelare som tar chansen. I övrigt byggde det mesta på Stefan och Drew.
Sundsvall var tungt och orörligt. Rönström kan nog bli riktigt bra, men slänger bort många bollar. I denna match var det dock många i Sundsvall som slängde bort bollar. Adam i stort sett osynlig. Kellogg rätt ok, när han började ta tag i poänggörandet, snarare än att försöka få till spel. Mike inledde kraftfullt, men mattades betänkligt allt eftersom. Om jag inte ser fel, verkar han ha tappat något kilo sedan förra året. Calle bra. Satte de allra flesta straffar han fick. Det var inte fallet förra säsongen. Verkar ha ändrat sin teknik lite, men gott resultat. Aki, tung och orörlig men han kom till Sundsvall kl 15 och spelade match 19. Har dock inga större förväntningar på honom. Det känns som ett nerköp jmf Pero. Å andra sidan var inte Pero bra defensivt i slutspelet.André var ok, blir kul att följa denna säsong i ettan och de inhopp han får göra i ligan. Ling och Engström hade några bra intentioner, men framför allt Engström måste vårda bollen betydligt bättre.

Om Kjellbom lämnar, så blir detta en säsong som blir betydligt sämre än förra året. Jag tror att även med honom, får Sundsvall det jobbigt att upprepa förra årets säsong. Per H-B var väldigt värdefull förra säsonginledningen och Johan R kommer inte att ta hans plats riktigt ännu. Johan och André är dock väldigt intressanta att följa. Jag hoppas de får bra med speltid.
Jocke satt för övrigt i ena hörnet och kollade på matchen. Idag står det att läsa att han fått ytterligare tid av Dragons att lämna besked. Nu är det helgen som gäller. Dragons kommer nog att vänta till uppkastet nästa fredag om så krävs... Iraklis väljer mellan honom och en annan spelare, och just nu saknar han därmed konkreta anbud

Jämtland kommer att plocka en hel del skalper med sin speed och aggresivitet. Bra skyttar, men räcker det till slutspel utan ett insidespel? Tvivlar, men detta var ju bara en träningsmatch och några långtgående slutsatser bör nog inte dras.
Båda lagen saknade dessutom sina importer. Sundsvall mer än Jämtland.

See No Evil sa...

Grym genomgång, tack för det!

Jämtland kommer bli tvungna att spela ett riktigt bra och aggressivt försvarsspel för att lyckas i år, inte helt olikt Solna ifjol. Frågan är om man har spelarmaterialet till det? Man ska väl invänta Ty Levett och den europeiska centern innan man säger bu eller bä, men om Jämtland går till slutspel i år måste nog Coach Eckhoff få med beröm godkänt... I dagsläget känns ligan väldigt jämn och svår att förutspå.

Håller med om att Ulander enligt alla indikationer är ett nerköp. Men det kanske var en nödvändighet att cutta i budgeten på den positionen för att ha råd att behålla både Wesby och Subotic?

När det gäller Kellogg så kan det ju för övrigt vara så att det inte spelar någon roll hur bra han än spelar... Sundsvall kommer mest troligen bli tvungna att värva en amerikansk insidespelare, och sedan förstärka på guardposition med svenskt/EU om Kjellbom går.

En riktig rysare är ryktet att de erbjudit Olivier Ilunga kontrakt...tycker det luktar lite desperation i så fall eftersom det "bara" är i defense han tillför någonting till Sundsvall, allt annat är Subotic eller Adam Alexander bättre på.

Anonym sa...

Tack för bra kompletteringar.

Lustigt, jag hade det nästan på känn att de kontaktat Ilunga (om nu det är sant). En spelare som varit hypad alla år när han spelat i ligan. Sedan när man har sett honom, så har man alltid ställt sig frågan, varför? Jmf Massamba som utvecklats grymt på offensiven, så har Ilunga inte haft några vapen offensivt. Kanske Dragons funderar på att ta in honom fram tills dess att Srdan kommer? Det ser väldigt tunt ut tills dess att Alec och han dyker upp.

Srdan och Alec kostar en hel del, och förra året hade man nog några rejäla plusposter i intäkterna (många matcher samt Pippen arrangemanget). Dragons har ju även ett div 1 lag detta år som kostar några 100-tusen bara i resor. Du har säkert alldeles rätt om Pero.

Jämtland. Eckhoff var väldigt engagerad på linjen igår och gjorde det bra. Fick laget med sig i sin energi. Han lär dock dra på sig en och annan teknisk kan jag tro.... Han kommenterade många domslut, och det lär kosta om han fortsätter med det i serien. Men hey, en underdog skall ju alltid kunna skylla på nåt (om det går åt fanders).

Den största besvikelsen igår var nog trots allt Adam. Förutom ett ok försvar på Stefan och Drew, så visade han inte mycket. Lite av finalspelet igen från hans sida. Adam har dock sådana kvalitéer att man nog kan vara lugn.

Anonym sa...

Hörde att det var "tjafs" mellan Jämtlands coach och allas vår supercoach Öqvist. Vad hände? Nån som vet?

MVH C

Anonym sa...

Börjar bli rätt jobbigt att scrolla ner till detta inlägg, men det hände tydligen ändå.

Inget märkvärdigt. Det var i slutet av Q3 som Peter tyckte att Sundsvall skull haft nya 24 och därmed även två poäng. Domarna och Eckhoff höll inte med. Där efter tror jag att det mer handlade om hur mycket tid som klockan skulle tas upp till. Det slutade med två sekunder - och inget hände annat än att Kellogg nästan fick i en trea från mittplan (efter att Mitchell drällt bort bollen). Inget minnesvärt med andra ord.

Anonym sa...

OK!

Tack.