måndag 15 september 2008

Tänk om...

...Minnesota Vikings hade en quarterback. Hur bra skulle de vara då? Fem field goals, inte en enda touchdown mot Indianapolis Colts idag. Tarvaris Jackson och gänget var 2/13 på 3rd down. Du har inte råd med sådan ineffektivitet om du ska slå Peyton Manning. Minnesota är nu 0–2, Indianapolis 1–1.

...See No Evil hade lyssnat bättre på sin mentor Hear No Evil.
2–3–1 inför kvällens sista match (Cleveland +6 mot Pittsburgh), och jag är i alla fall glad över att Washington (slog New Orleans) och New England (slog NY Jets) satt som utlovat. Du som gick på "Försiktige Franks" väg fick alltså in de två spelen samt en push i matchen mellan Denver och San Diego. En push som borde ha varit en vinst.

...domare Ed Hochuli inte hade blåst i sin pipa när Denver Broncos Jay Cutler fumblade bollen.
Ni som såg matchen vet vad jag pratar om – det var en domarmiss av närmast skandalösa proportioner. Bollen gled ur Denver-quarterbackens hand, och Hochuli blåste för en incomplete pass. Men grejen var att bollen lämnat Cutlers hand innan han hunnit röra den framåt i en passningsrörelse – alltså skulle det vara en fumble. Hochuli erkände till och med detta direkt efter att ha tittat på reprisen under matchen, men trots att en Charger kom upp med bollen kunde Hochuli inte tilldöma San Diego possession – han hade ju redan blåst i pipan. Istället fick Broncos behålla bollen, gjorde en touchdown, och därefter den two point conversion som gav segern med 39–38. Det känns förstås snöpligt och orättvist för alla som hade Chargers +1.0 eller, för den delen, straight up. Och man får väl säga att det var tur för Ed Hochuli att det inte var ett hemmalag som han blåste bort på det här sättet...

...Mike Smith inte hade gått lös ordentligt på domarteamet i matchen mellan Tampa Bay och Atlanta.
Han gormade och skrek när domarna hittade ett par off-setting penalties. Enda problemet var att Tampa Bay begick båda försyndelserna... Smith fick rätt precis innan bollen skulle sättas i spel, och det räddade NFL från ännu en pinsam historia. Men för matchen hade det inte så stor betydelse i slutändan. Tampa Bay vann med 24–9 och i NFC South har nu tre lag 1–1 bakom Carolina och Jake Delhomme som öppnat 2–0 – förra helgens sista sekunden-seger i San Diego följdes av 20–17 hemma mot Chicago idag. Bra början, Carolina blir definitivt ett lag att hålla ögonen på nu när WR Steve Smith kommer tillbaka efter avstängning.

...Tipsychimps får otäckt rätt i våra spekulationer kring St. Louis Rams inför säsongen:

"Scott Linehans stol måste ju vara en av de allra hetaste i NFL just nu. Rams inleder med ett väldigt tufft schema (@PHI, NYG, @SEA, BUF, lediga, @WAS, DAL, @NE). Det finns en realistisk risk att den forna offensiva ångvälten är 1–6 efter åtta veckor."
Så skrev vi då. Efter 0–38 mot Philadelphia förra helgen, och pinsamma 13–41 hemma mot New York Giants idag så får nog Coach Linehan börja snegla på jobbannonser.
Regerande mästarna Giants har för övrigt inlett säsongen 2–0, vilket man inte gjort sedan 2005. Ifjol började man faktiskt 0–2.

...Viasat Sport hade bjudit in gamla TV3-profilen "Floor Filler"-Sean i studion:

Inga kommentarer: