måndag 29 september 2008

Real Norrköping

Så Kenny Grant också? Basketligan har fått en ny guldfavorit. Att värva en landslagsstarter och en MVP en vecka innan uppkast, well, it kind of does that for you...

Vilken flexibilitet Kelly Grant får nu! Och en bred och slagkraftig bänk med Pedro Cipriano, Andrew Pleick, David Bergström och Anton Saks. Det kommer behövas i de där 20 extra tävlingsmatcherna Dolphins ska spela i år.

***

Så, vad gör Tipsychimps inför ligastarten? Förutom att dricka bananlikör och lägga suspekta NFL-spel? Kommer det inget tips?

Nja, att tippa ligatabellen inför säsongen är ganska vanskligt. I en liga som är så beroende av importer, och där man inte vet hur en spelartrupp ser ut från den ena månaden till den andra, är ett tips så här tidigt ganska värdelöst. Lag som Uppsala, Helsingborg, Sundsvall och Jämtland är svåra att ge en rättvisande bedömning just nu.

Däremot kommer vi gå igenom läget i lagen, analysera spelartrupperna och coacherna, och sprida lite trivsam basketpoesi. Vi gör det i bokstavsordning och avhandlar 08 Stockholm, Borås, Gothia, Helsingborg och Jämtland under måndagen. På tisdag följer Norrköping, Plannja, Solna, Sundsvall, Södertälje och Uppsala.

På onsdag – samma dag som Plannja tar emot Jämtland i Pontushallen – presenterar vi Tipsychimps första power ranking för Basketligan. Där rankar vi vilka lag som är bäst och starkast just nu, idag – ingenting annat.

Så även om vi har haft ett par slöa dagar på basketfronten nu, så finns det gott om anledningar för alla ligaintresserade att titta in i bloggen de närmaste dagarna. Häng med och, som alltid, bidra till diskussionen med dina tankar och åsikter.

Inga kommentarer: