fredag 19 september 2008

It's all about the Pelle, it's all about the dum dum du du du dum

Ska vi gå igenom det här kanske?
I bokstavsordning, vilket innebär att vi börjar i Gävle.

Brynäs-Färjestad 3-2 (OT)
Precis den start Brynäs behövde. Inte bara en seger, men en seger i en pressad situation och där unge målvakten Jacob Markström fick bekänna färg. Well done.

Djurgården-Luleå 2-1
Tipsychimps har varnat för Michael Holmqvist, kind of. Vi har i alla fall sagt att han kommer att lyfta sig. Och att han måste lyfta sig om Dif ska få luft. Nu avgjorde han. Snyggt. Det mest positiva: Stockholmspubliken lever igen. Och den behövs, tro inget annat.

Linköping-Modo 4-2
Jämn match där Musse Håkanson tycks ha varit skillnaden. Musse gjorde avgörande 3-2 (4-2 i tom kasse). Linköping lär gnugga händerna över att Jaroslav Hlinka gjorde elitseriedebut - och gick av isen med tre assist.

Skellefteå-Rögle 5-4 (OT)
Rögle hade en tremålsledning - men pissade bort den. Skellefteå bprde i ärlighetens namn ha tagit den här kampen men pissade i sin tur bort tre poäng när man släppte in 4-4 med lite tid kvar.
- Vi ger bort matchen, sa Kenny Jönsson.
Det är, tyvärr, det som kommer att hända för Rögle för ofta, menar vi.

Södertälje-Frölunda 2-1
Frölunda har en sak att fira: Johan Holmqvist bröt inte ihop och Andreas "Passtorn" Karlsson strutade. Men det var Södertälje som vann - och Björn Bjurling var sanslös i kassen. Fem bananer, Bjurling.

Timrå-HV 71 6-5
Vi trodde att HV skulle rulla över Timrå efter den imponerande premiären, men tydligen är inte Timrå så enkla att tas med. Båda finnarna Mähkinen och Lehtonen strutade och Timo Pärssinen var en dynamo. Skön seger för Timrå, som säkerligen inte riktigt vet var man står.
HV is all about 37 år gamle Pelle Gustafsson. Tre mål i måndags, ett mål och en assist i går. Vansinne.

Inga kommentarer: