måndag 22 september 2008

15 ppg

Det roligaste med Norrköpings turneringsseger i Riga måste ha varit 19-årige Anton Saks som snittade 15 poäng per match, dunkade i trepoängsspel och var allmänt imponerande. Kelly Grant kommer ge Saks en hel del speltid i år – inte bara för att Saks är bra, utan också för att Norrköpings tuffa spelschema kommer kräva en flitig rotation.

***

Den de kallar Peson har knåpat ihop några rader om Helsingborgs två matcher i helgen; en vinst och en förlust mot danska SISU. Viktigast: Johan Åkesson gick 100% och kände inte av sin tidigare hamstring-skada. Åkesson kommer behöva vara grym om Helsingborg ska hävda sig med svaga/inga importer.

***

Ingen info om vilket lag Tarmo ställde upp med, men 103–55 är förstås en smakstart för Uppsala i Finland. Provspelande Budzinauskas och Horowitz fyllde ut statistikkolumnerna bra. Uppsala kommer inte ha något annat val än att ge dem kontrakt, åtminstone för inledningen av säsongen. Meningen "Det är oklart om [Yasin] Merzoug är aktuell för vidare spel med Uppsala under säsongen" tolkar jag som att parterna förhandlar, för övrigt...

Inga kommentarer: