torsdag 21 augusti 2008

Träningsmatch + Alain Hakizimana + *tada* Jämtlands nya amerikan!

På den här sidan klotet så har det spelats en träningsmatch mellan två lag som vi kommer skriva spaltmil om i vinter: Jämtland Basket och Sundsvall Dragons.

Jämtland-Sundsvall 79-67
(17-16, 23-19, 21-18, 18-14)
Jämtland: Stefan Hellgren 26, Egal Saleman 19, Andrew Mitchell 17, Joakim Eriksson 11, Björn Larsson-Hillgren 3, Anton Säwström 2.
Sundsvall: Mike Palm 25, Adam Alexander 20, Martin Engström 3, Johan Ling 4, Calle Arnold 7, André Nilsson 4, Erik Andersson 4.

* Nye Jämtlandscoachen Mattias Eckhoff fick börja med en vinst.
* 20-årige Egal Saleman har tränat med Jämtland i veckan och kommer sannolikt skriva på för laget snart.
* Andrew Mitchell är på plats så här tidigt eftersom han är inne på år två av ett treårskontrakt med Jämtland. Ingen artistskatt alltså.
* Mike Palm tycks ha lustmördat Joakim Eriksson och Björn Larsson-Hillgren. Kanske inte säger särskilt mycket men ändå en indikation på att Palm är på väg tillbaka från skadeproblemen, och kan få en central roll i Sundsvalls spel igen...
* Stefan Hellgren ska bli spännande att följa i vinter! I Luleå pratar de redan om att plocka tillbaka honom till nästa säsong.

Det mest remarkabla och upprörande människoödet igår återfanns dock på Sundsvalls bänk. Där satt Alain Hakizimana, 19-åringen som flydde från Burundi till Sverige sedan båda hans föräldrar blivit mördade av en släkting. Nu hotas Hakizimana av utvisning, tillbaka till Burundi där han inte har något hem, ingen sysselsättning, och ingen familj att vända sig till.

Så till det vi utlovade i rubriken – Jämtland Baskets nya amerikan! Jag vet inte vilket lag Mikael Bernervall är sportchef för, men det verkar definitivt inte vara samma lag som Mattias Eckhoff coachar... Medan Bernervall säger till Länstidningen att Jämtland ska ha en stor amerikansk center, så säger coach Eckhoff till Östersunds-Posten att Jämtland redan är överens med 195 centimeter Tyrone Levett!

För stats och all annan matnyttig info: kolla här.
För att läsa mer om Tyrone Levetts tro och inblandning i det kristna nätverket Role Players, ta en titt här.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att Jämtland verkar ha värvat en 28-åring som gillar att spela försvar och läsa bibeln samt lär vara god för nånstans mellan 15 och 19 ppg i svenska Basketligan.

Läs vidare om Jämtland-Sundsvall och relaterat:
Sundsvalls Tidning: Dragonslöfte utvisas
Länstidningen: Eckhoff fick den start han ville ha
Östersunds-Posten: Hellgren och Saleman gladde när Jämtland vann
ÖP: Jämtland värvar amerikan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller alla tummar man har för Mike. Det vore så otroligt skoj, om denne hedersman kunde få en hel säsong att visa vad han kan.

Att Jämtland verkar fylla sin kvot av amerikaner med en forward (samt Mitchell), är lite förvånande. Åtminstone om man ser på förra säsongen, där det var många lag som formligen krossade Jämtarna inside. Å andra sidan kanske det skall tolkas som om denne Dumbliauskas (vilket hemskt namn att skriva)kanske ändå kan vara på ingång, samt att Björn och Jocke räcker som back-up. Min tolkning är nog att det verkar rätt ihåligt, om man aspirerar på att bli ett stabilt slutspelslag.

Sundsvall är just nu bara ett skal, det är många spelare som skall in i den här truppen. Nyckeln blir, förutom då Mikes hälsa, om Kjellbom drar eller ej. Men det har ju även ni konstaterat i er alldeles utmärkta genomgång. Jag tror Jockes besked har ett större inflytande på säsongen än vilka amerikaner som ansluter - förenklat sagt. Adam verkar pigg, vilket är viktigt.

See No Evil sa...

Ja, Östersundstidningarna rapporterar att Dumle är aktuell men just nu vill ha för mycket pengar.

Men jag håller ändå med dig om att det är fel väg att gå att signa en amerikansk trea. Oavsett vad som händer med Dumbliauskas. Det var en lagkomposition som inte funkade ifjol, och den kommer nog inte räcka så långt i år heller. Jocke och Björn är helt enkelt för dåliga för att spela mer än 10 minuter per match.