söndag 17 augusti 2008

Det långa inlägget om Sundin

Jag vet inte vad vi skrev när snacket började gå, men jag är pretty sure att vi åtminstone tänkte att Mats Sundin nog borde gå till New York Rangers.
Och gissa vad?
Nu kan det vara så att det blir så också.

Detta har vi alla anledning att tro då New York Posts ansedda Rangersskribent Larry Brooks, som för övrigt har en förmåga att kunna vara sällsynt elak i text, har källor som säger att Sudden har Rangers etta på sin hitvilljaghelstflytta-lista.

Jo, visst kan det stämma.
Jag har själv New York som etta på hittvilljagflytta-lista och varför skulle Sudden vara så annorlunda en tipsy chimp?
Sudden ska, fortfarande enligt Brooks, ha Philly Flyers som tvåa på sin lista. Själv har jag Paris.

Rangers har tidigare uttryckt intresse om att få Sudden till det stora äpplet och då är väl allt klappat och klart?
Nope. Rangers har inga stålar och vad vi har förstått så är Sudden en snubbe som lägger ganska högt värde vid pengar, även om det inte är allt (minns att han nobbat Vancouver Canucks bud värt 20 miljoner dollar som skulle göra honom till delad etta i NHL:s löneliga).

Rangers har 2 miljoner dollar kvar innan man slår hockeyhjälmen i lönetaket. Sudden söker antagligen kring 7 miljoner dollar.
Men det finns alltid sätt att lösa såna här problem.
Brooks gissning är att Rangers då flyttar Michal Roszival, som tjänar 5 miljoner dollar kommande säsong. Men det skapar ett nytt problem - för få backar.

Men stämmer uppgifterna att Mats Sundin verkligen vill till Rangers, så räkna med att man kommer att göra allt för att hitta ett sätt att få det att hända.

En annan intressant aspekt är förstås hur Mats Sundin skulle passa in i Rangers. Tipsychimps ser ingen given plats. Brooks spekulerar i att han skulle få Nikolai Zherdev och Markus Näslund bredvid sig samtidigt som Chris Drury flyttar ut på en vinge i Scott Gomez kedja.
Zherdev och Näslund skulle inte jag vara hungrig på om jag vore Sundin. Det är en knapp uppgradering mot skräpvingarna han släpat upp och ned för isen i Toronto Maple Leafs under alla år.
Inte för att Näslund är skräp nödvändigtvis. Men hans tid är förbi - och det är inte säkert att Zherdevs tid någonsin kommer.

Att slakta sitt försvar för att få råd med Sudden skulle kunna bli kontraproduktivt. Lite bättre framåt förstås, men svagare bakåt.

Men jag ser gärna Sundin i Rangers. Publiken skulle älska honom på ett sätt som man aldrig någonsin kommer att älska Markus Näslund, som knappast är the poster child för den typ av karaktärsspelare som NY-publiken påstås föredra.

Philadelphia tror jag inte alls på. Flyers saknar inte bara pengar, man har tjockt på centerplatserna också.

UPDATE: Sundins nordamerikanske agent J.P. Barry förnekar att man pratar mer om och med Rangers än andra. Enligt Barry är sex klubbar intresserade. Barry säger till kanadensiska TSN att han har pratat med Rangers och Flyers, men också haft långa samtal med Maple Leafs och Canucks.

UPDATE 2: Sportbladet har en artikel i ämnet här.

Inga kommentarer: