måndag 21 juli 2008

Jason Taylor byter lag

2006 års Defensive Player of the Year – Miami Dolphins Jason Taylor – har fått sin vilja fram. ESPN rapporterar att en trade är klar som skickar honom till Washington Redskins, i utbyte mot ett val i andra rundan i nästa års draft samt ett val i sjätte rundan 2010.

Ett snålt bud för en spelare med Taylors digra meritlista, kan tyckas. Men ändå föga förvånande i en liga som alltmer ter sig som de stora stjärnornas marknad. Missnöjda superstjärnor brukar få sin vilja fram förr eller senare och klubbarna tvingas ta det som ges i utbyte. Randy Moss, DeAngelo Hall och Terrell Owens är några andra relativt färska exempel på spelare som bitchat tills de fått lämna, för undermålig kompensering i relation till deras talang.

I fallet Jason Taylor är det väl tveksamt om han kommer bli så mycket lyckligare i Washington. Ett bättre lag än Miami, absolut, men Redskins som har en ny coach (Jim Zorn) och ett nytt spelsystem får förmodligen svårt att nå slutspel. Speciellt i en division som inkluderar regerande Super Bowl-mästarna New York Giants, alltid relevanta Dallas Cowboys samt ett Philadelphia Eagles som vill revanschera sig efter en medioker 8–8-säsong.

Ifjol spelade Washington dessutom med en extrem emotionell tändning efter mordet på lagets stjärn-safety Sean Taylor. I år tror jag att saknaden av Taylor kommer att märkas ännu mer spelmässigt.

Jason Taylor, en kille med taktkänsla!

Inga kommentarer: