måndag 21 juli 2008

Gnäll lönar sig - igen

"Missnöjda superstjärnor brukar få sin vilja fram förr eller senare och klubbarna tvingas ta det som ges i utbyte". Så skrev jag igår på ämnet Jason Taylor. NFL-stjärnan som bekräftar teorin idag är Jeremy Shockey, tight end som nu lämnar New York Giants för New Orleans Saints.

Kompensationen blir draftval i andra respektive femte rundan i nästa års draft. Faktum är att Giants hade samma erbjudande redan inför årets draft, utan att tacka ja. Men med training camp bara runt hörnet vill man eliminera alla distraktioner.

En missnöjd Shockey är urtypen av en distraktion. Och inte bara för att han dejtat babes som Tara Reid (nåja) och Vida Guerra (hon med badunkadunk-asset, ni vet). Shockey är högljudd och krävande, han vill ta mycket plats både på och utanför planen.

En vanlig teori under Giants fantastiska slutspel i vintras, där Eli Manning (den jäveln) gick från medelmåtta till Super Bowl-MVP, var att Manning gynnades av skadade Shockeys frånvaro i anfallsspelet. Istället för att hela tiden känna sig tvingad att söka sin tight end, så spred Manning runt bollen mer och Giants anfallsspel blev mindre stereotypt.

Men för New Orleans Saints och QB Drew Brees blir Shockey, i alla fall spelmässigt, ett grymt välkommet tillskott till ett offense som redan har högkalibriga playmakers som Reggie Bush och Marques Colston. Parat med ett defense som förstärkt med LB Jonathan Vilma och DT Sedrick Ellis ser Saints riktigt spännande ut, och är min favorit till att ta hem NFC South.

1 kommentar:

Jessica sa...

Underbar blogg!! Nu har jag många inlägg att läsa ikapp, är på semester och då blir bloggläsandet nerprioriterat en aning.

Har varit på en enda NFL-match i hela mitt liv och det var den då Shockey bröt benet, stackarn!!

Man kunde ju verkligen se på ESPYS-galan att han är en kille som är högljudd och tar mycket plats och jag kan lätt tänka mig att det inte är så passande att ha en missnöjd Shockey i laget... :)

Ha en bra dag!
Hälsningar från Montauk, Long Island