onsdag 23 juli 2008

Childress klar för Olympiakos

"It's a great city and a great organization. They do whatever they can to make you feel at home", säger Josh Childress när det oväntade hoppet från NBA till Europa – ni kan ju scrolla ned och läsa vad vi skrev på den här sidan för ett par dagar sedan – nu är klart.

Som om inte detta vore nog, så sprider radiostationer i Atlanta nu rykten om att Hawks andra tunga free agent Josh Smith även han flirtar med tanken på spel i Europa. Att ytterligare en av stöttepelarna i Hawks nybygge skulle försvinna, utan kompensation, vore kanske dödsstöten för det nybygge som ändå visade sig lite lovande i den där slutspelsserien (3–4) mot Boston Celtics i våras.

Lönemässigt bör Atlanta inte ha erbjudit Josh Childress mer än vad man nu gjorde – han är inte en spelare som ska tjäna 8-9 miljoner dollar per säsong – men det finns ju andra sätt att locka en spelare kvar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaså, på vilka andra sätt kan man locka en spelare? Tala ur apskägget!

See No Evil sa...

Det handlar ju om att få honom att känna sig viktig i lagbygget. Och visa att man har en genomtänkt långsiktig plan som ska locka stjärnor till klubben. Det har inte Hawks, det har de aldrig haft.

John Hollinger skriver faktiskt en bra kolumn om det här idag, jag citerar: "Atlanta is among NBA players' favorite cities to visit, yet nobody wants to play there".

http://sports.espn.go.com/nba/columns/story?columnist=hollinger_john&page=Hawks-080723

See No Evil sa...

här är länken