onsdag 11 juni 2008

Lakers-Celtics - game 3

Los Angeles Lakers-Boston Celtics 87-81
2-1 i matcher till Celtics.

Det blir lite konstigt att bryta bloggandet så där mitt i som vi gjorde i natt, men det har sina förklaringar (som trötthet). I alla fall. Lakers är tillbaka i serien och ingen hade väl förväntat sig något annat. Däremot kunde man ju ha trott att det var någon annan än "The Machine" som fixade det.
Sasha Vujacic gjorde alltså 20 pinnar.
Usch.

Hear No Evil satte båda sina spel och är nu 8-1 i slutspelet. Inte illa.

Så här såg det ut på bloggen innan vi pulled the plug i natt:

Asch.
Vi skulle ju sannolikt inte blogga i natt. Men när vi ändå sitter här kan vi väl ändå säga några saker om matchen.

Andra quartern (23-17)
* När man svingar boll är Lakers otäckt bra. När Kobe gör allting själv så är Lakers otäckt bra. Men allt där emellan... Nja.

* Vem har sagt åt Garnett att han är strictly en jump shooter? Den snubben borde aldrig få jobba inom sporten basket igen.

* Att komma hem är inte alltid en schlager. Fråga mig. Eller Paul Pierce som bland annat blev blockad av Luke Walton, sköt en airball och slutade första halvlek med (trumvirvel) 2 poäng. Pierce är från Inglewood, Los Angeles, och var för övrigt favorit till Finals MVP-titeln efter två matcher.

* Kobe tog en teknisk igen. Det gör tre stycken i den här matchserien hittills. Jag tyckte det var värt att notera.

* Jag ondgjorde mig efter första quartern över Pierces, Garnetts och Allens produktion. Allen har sedan dess lyft sig. Men Pierce och Garnett står tillsammans på den pinsamma summan av 4 poäng.
Å andra sidan så finns det Lakerslirare som inte sätter korgen i brand heller. Pau Gasol gjorde 2 poäng i första halvan, Lamar Odom 0 (noll).

* Vad gäller nattens lir så är båda Hear No Evils inne just nu. Heary har Celtics med ett handikapp på +9,5 poäng (skiljer 6 just nu) och underspelet (under 195,5) ligger fint till då man är på väg mot en total på 160 poäng. Crap No Evil har Lakers (hcp -9,5) och får hålla tummarna ännu hårdare i andra.

Första quartern (20-20)
* Jag vet vad Rajon Rondo ska träna på i sommar: Skott. Kobe Bryant gav honom ett par meters lucka och Rondo tvekade ändå. När han sköt gick det ju bra. Men uppenbarligen saknar han självförtroende i skottet.
Lär av Michael Jordan.
Ett bra skott kan göra ganska mycket för din karriär. Och Rondo har ju så mycket annat redan. Ett bättre skott skulle öppna upp hans spel ännu mer.

* I första quartern sköt Celtics två straffkast. Lakers sköt 14. Är det för att domarna är på hemmalagets sida? Nope. Lakers är betydigt aggressivare i natt och Kobe tar bollen till korgen.

* Celtics har 20-20 i första pausen. Och då har The Big Three tillsammans gjort 3 poäng (Allen). Intressant.

Inga kommentarer: