måndag 16 juni 2008

Game 5 - LIVEBLOGG

Det här är en så kallad liveblogg. Det här inlägget uppdateras kontinuerligt.
Senaste inlägg hittar du alltid längst upp.
Uppdatera ofta.
Och var inte rädd för att uttrycka dig i kommentarsfältet.

---------------------------------------------------------------------------------

LAKERS-CELTICS 103-98 (39-22, 16-30, 24-18, 24-28)

06.07: Lakers vinner. Långt ifrån enkelt. Igen släppte man ett fett överläge och fortfarande har man mentala svackor som oroar. Celtics har sina problem, men betydligt större chans att kompensera för dom.
Natten till onsdag blir Celtics mästare.
Det kan inte ens Kobe Bryant göra någonting åt.
Det här är tipsychimps som säger gonatt.

06.06: Ooops. Eddie House satte en vansinnig trea. Men det är ändå avgjort.

06.05: Alltså: Celticsmiss och snabb foul. Come on!

06.04: Mamba hänger en av två straffar. 101-95. 16,4 sek kvar. Nu är frågan: Sätter Hear No Evil och Crap No Evil sina spel? Lakers måste vinna med 7 för att vi åtminstone ska få våra units tillbaka. Med 8 för att vinna.

05.58: Istället för att söka Pierce så fick Allen, en mer begränsad spelare, bollen i händerna. Det gick... Inte bra. Bra försvar på Allens drive och Laker ball med 26,8 sek kvar. Det här har lakers vunnit.

05.57: Dunken var egentligen lite löjlig. Men det är game 5. Inte läge att tjafsa nu.

05.56: Havlicek stal inte bollen. Det gjorde Kobe Bryant. Och sen en dunk som hade gjort Thunder Dan avundsjuk (Thunder Dan!). 99-95 med 32 sekunder kvar. Jag som just hade börjat känna lukten av OT.

05.54: Jag gillar inte Kobes beslut att vänta - och sedan ta ett svårt skott utifrån. Vänta - och drive hade varit mitt beslut. Men jag är inte Kobe. Å andra sidan är han inte jag heller.
Dryg minut kvar. 97-95.

05.52: Tänk om fler hade Stråhles balls, inte bokstavligt talat, och skrev saker i kommentarsfältet. Det vore roligt. Och nu menar jag inte just nu bara, utan generellt. Vi vet ju att vi har massor av besökare. Men varför blir det inga livliga diskussioner? Jag skyller på samhället. Likadant på basketsveriges bloggar. Väldigt få kommentarer. Från och med nu lovar jag att kommentera tre blogginlägg per vecka.

05.48: Jag måste ha tittat för djupt i min Hoegaarden. Har inte ens noterat att herr Stråhle, svensk basketinformations kanske mäktigaste man, är med oss. Välkommen. Always a delight.

05.41: Garnetts femte foul. 3.30 kvar.

05.40: Det är mindre än fyra minuter kvar. Nu går Garnett till linjen för första gången. Det är fel, fel, fel. Inte domarnas fel, men Garnetts. Han måste vara aggressivare i offensiven.

05.39: Lika. Nu snackar vi crunch time när den är som bäst. Vi håller ögonen på Celtics supertrio samt Kobe och Derek Fisher.

05.37: Intressant att Doc Rivers pratar om mental toughness i en sen time out. Som om det är nåt man kan slå av och på. Typ "tänk på att vara mentalt starkt." Det går ju inte.

05.35: Dikembe Mutombos fullständiga namn är Dikembe Mpolondo Mukamba Jean-Jaques Wamutombo Mutombo. Det rymdes inte på tröjan. Varför berättar vi det här när han inte ens spelar i nåt av lagen? För att vi kan, vill och vågar.

05.32: Pierce behöver vi knappast skriva mer om egentligen. Eller det är väl precis det vi måste. Men hans stil på straffkastlinjen, med ena foten långt framför andra, är inte så vacker.
Och så sätter Posey en trea. Fyra poäng. Lakers upp.

05.29: Vi måste ta den varje match: Cassell - phone home.

05.28: Hettade till lite när Cassell och Vujacic brottades om bollen och Cassell slängde iväg Vujacic som en vante. Fick jag betta på en fight mellan Cassell och The Machine så sätter jag mina pengar på Cassell.
Och i anfallet efter sätter Cassell ett vansinnigt skott samtidigt som han blir foulad. Trepoängsspel. Sätter straffen. 88-79.

05.23: Lakers bryter upp matchen. Uppe med 14 och till och med Luke Walton gör poäng. Då vet du att nåt är i görningen. Som en game 6 exempelvis.

05.22: Pick No Evil meddelar att han också dricker öl. Brahma. Som en hyllning till Suns Barbosa.

05.20: Fuglesang igen! En av nattens två astronauter. Den andra är Radmanovic, förstås. Det etablerade vi tidigare.

05.18: Lamar Odom for three? Vad fan är det som händer? Jag vet vad som händer i soffan i alla fall. Jag öppnade en öl. Den första på hela kvällen, En Hoegaarden. Jag känner mig lite busig, som Nicke Nyfiken.

---------------------------------------------------------------------------------

05.15: Bra avslutning på tredje quartern av Lakers. Det är för övrigt den första tredje quartern Lakers vunnit i den här finalserien. Första tredje quartern... Vilken tungvrickare. Den hade aldrig Fuglesang fått grepp på, att döma av hans förmåga att naturligt läsa manus i trailern som rullar just nu.

05.10: Meddelande från Pick No Evil:
Gasol spelar bakfull igen. Det syns ju så jävla tydligt på honom. Skamligt.

05.06: Garnett plockar upp sin fjärde foul. Illa för Celtics, som saknar skadade Kendrick Perkins.

05.04: Det väger en del nu skulle jag vilja påstå.

04.56: När Lakers flyttar boll spelar det ingen roll om man möter ligans bästa försvar. Du kommer att få bra avslut.

04.54: Det är inte bara i svenska hockeyarenor människorna som sköter musiken har tveksam uppfattning om vad som är kul. När det blev jump ball nyss så spelade man... eh... Jump med Van Halen.

04.48: Garnett blåstes av för stegfel. NBA:s regler för stegfel är ju för roliga. Ibland får man ta åtta steg på en lay up. Ibland får man inte ens fundera på att vifta med tårna på rotationsfoten.

04.45: Och en till sak. Skjuter verkligen Rondo så dåligt som alla tror? Jag tycker inte det verkar så.
I övrigt så arbetar Celtics mycket hårdare än Lakers. I offensiven och i defensiven. In med Mihm!

04.43: Än en gång. Bra saker händer när man tar bollen till korgen. Om Garnett läste tipsychimps oftare (jag tror han snittar blott ett par besök i veckan) så hade han vetat det.

04.40: Allen for three... Kvitterat. Lakers försvar och returtagning bryter ihop med skrämmande frekvens.

04.37: Tredje quartern. Nu kör vi.

---------------------------------------------------------------------------------

04.30: Bill Walton noterar i pausen the bleedin' obvious. The Zen Master har frångått sin rotation vilket kan vara ett tecken på panik. Jag menar, Chris Mihm? Kom igen.
Å andra sidan kan det vara a) en signal till sina spelare, en väckarklocka eller b) en vad fan ska jag göra då-grej.
Han kan ju inte gärna sitta där och drömma om Jordan och Shaq. Han har Vujacic och Mihm och får rulla med det.
Men jag tror fortfarande att det viktigaste Phil Jackson borde göra i den här pausen är att ge Gasol en klippning.

04.22: Tja. Det kan bli en rysare igen. Men kom ihåg att både Hear No Evil och Crap No Evil tror på Celtics. Vårt kombinerade record i NBA-slutspelet är sjukt bra. Så... Lakers med 8 pinnar ungefär? Rimligt?

04.16: Vill du se en superstjärna i den här matchserien? Nu pratar jag SUPERSTJÄRNA. Lagspelare, försvarsspelare, offensiv kraft, allt.
Kolla på Paul Pierce.

04.14 Om vi
ska snacka personliga comebacks i ett slutspel... Kan någon komma på nån som har gjort en större - och viktigare - än Ray Allens? Snubben var ju totalt iskall. Nu tycker jag att han dominerar. På ett subtilt sätt.

04.11:
Lamar Odom är, som vi konstaterat tidigare i dag, nyckeln för Lakers. Nu har han gjort en bra första halva. Men tidigare har både han och Garnett haft en tendens att plötsligt hamna i koma under matcherna.

04.09:
Intressant statistik i rutan. Phil Jackson, The Zen Master, är 7-2 på hemmaplan when facing elimination. Å andra sidan har han varken haft Vujacic eller Radmanovic i laget då.

04.06:
I andra quartern, på åtta minuter, så har Lakers gjort sex poäng. Av de sex poängen så har Vujacic och Farmar gjort fyra. Det är inte säkert att de räknas.

04.02:
Cassell måste ha sålt sin shot selection på Blocket.

03.56:
Alltså, man springer upp i trappuppgången så fort man bara kan. Rusar in i vardagsrummet, slår på teven och vad är det första man ser?
Chris Mihm.
Som skjuter en airball.
The times are sannerligen a-changing.
Nog om detta. Mihm är ute. Paul Pierce stoppar ned sitt lag i ryggsäcken och tar det med på ännu en stor comeback-resa.

03.52
: Hej. Vi är här nu. Eller om man sitter på andra sidan internet, som ni gör, så är det snarare som hon i den där kända filmen - Tipsygeist - sa: They're here.
Vi är lite sena, vi vet. Men vi gör vårt bästa.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vujacic sabbar ju bara. 2 av 10.

Anonym sa...

Sen när är det ok att glida på arslet på golvet med bollen i händerna, leta efter "the open man" och lägga passen, utan att bli avblåst för stegfel? Att Posey sen sätter trean kan ju bli grymt viktigt.

Anonym sa...

Tack för det, ha ha. Gick dåligt att komma in på sajten. Efter Bryants dunk med ca 37 sek kvar får det fan vara klart. Jag vill tillbaka till Boston.

Lyxmannen sa...

Mer livebloggar åt folket! Keep up the good work guys! Blev lite besviken när ni inte livebloggade senast men nu var ni ju tillbaka.

En intressant artiekl om "domarskandalen"
http://myespn.go.com/blogs/truehoop/0-32-308/A-Professional-Gambler-s-Take-on-the-Tim-Donaghy-Scandal.html

Ni kör på tisdag va?

/ M

Hear No Evil sa...

Martin: Vi kör absolut på tisdag. Det enda som kan stoppa oss är strömavbrott.
Och tack för lästipset.