måndag 16 juni 2008

En Bird viskade i mitt öra...

Game 5. Den match som Celticslegendaren Larry Bird kallat den viktigaste av dem alla.
Vad tipsychimps kallar den?
Den viktigaste av dem alla.
Vi är rätt lika, Bird och tipsychimps.

Det här är Hear No Evils spel för natten. Meddelas endast på detta vis och arkiveras under den håribla apan med lurarna här uppe:

NBA: Los Angeles Lakers–Boston Celtics 1 (-7)
• Skadorna oroar i Celtics. Hur hårt kan Kendrick Perkins spela? Rajon Rondo? Paul Pierce? Vi såg senast att Eddie House hade ett värde som guard, om inte annat för att han är en bättre skytt än Rondo och därmed tvingar Lakers att ligga tätare på honom vilket i sin tur minskar möjligheten till försvarshjälp från spelaren som håller honom.
Samtidigt har vi sett att P.J. Brown värde minskar i takt med att minuterna ökar. Celtics vände underläget i game 4 när man, liksom Lakers, gick small ball med Garnett som center. Men om Perkins kan spela

• Lakers har inga skadeproblem. Däremot stora problem med spelet. Lamar Odom och Pau Gasol har varit undermåliga. Kobe är Kobe, Fisher är Fisher och Vujacic och Radmanovic är Humle och Dumle.
Någonting måste hända om Lakers ska ha en chans. Allra helst att Kobe och resten av Lakers hittar balansen mellan just Kobe och resten av Lakers. Det lagspel man tidigare under säsongen visade upp har funnits där ibland, Kobes gamla “f**k it, jag gör det själv”-attityd har också funnits där ibland. Men sällan har de två världarna mötts. Gör de det i kväll så ligger risigt till.

• Det finns ingen tvekan hos mig om att Celtics tar hem den här finalserien. Och då menar jag bokstavligen. Celtics tar hem finalserien till Boston för att avgöra där. Lakers har för mycket talang för att förlora två av tre matcher på hemmaplan och med ryggen mot väggen, samtidigt som Celtics inte måste vinna, så vinner man i natt. Tror jag.

Insats: 1 unit. Odds: 1,91. Bolag: Unibet. Spelstopp: 03.00.

Inga kommentarer: