torsdag 26 juni 2008

Draft day trade

Toronto Raptors och Indiana Pacers uppges nu vara överens om traden som skickar TJ Ford, det 17:e valet i kvällens draft, Rasho Nesterovic och en ännu inte namngiven spelare till Indiana – i utbyte mot Jermaine O'Neal.

Helt rätt av Raptors att skicka iväg Ford och satsa 100 procent på assistkungen José Calderon. Men det mest spännande i dealen är förstås Jermaine O'Neal. Hur är hans fysiska status? Kan han bli den dominanta allstar han en gång var? En insideduo med Chris Bosh och JO låter smoooooth. Pressen på Andrea Bargnani (10.2 ppg, 38.6% FG under rookiesäsongen) minskar också avsevärt.

Att värva Jermaine O'Neal i det här läget är givetvis en chansning, men det är genom chansningar och stjärnvärvningar medelmåttiga lag kan bli riktigt bra lag!

Pacers måste bygga om från grunden och nu blir de av med O'Neals monsterlön (44 miljoner dollar de två kommande säsongerna). De kommer ha en del deg att röra sig med på nästa sommars feta free agent-marknad.

Värvningen av Ford innebär med all sannolikhet också att Jamaal Tinsley är ett avslutat kapitel i Indiana. Gudabenådade händer, men uppenbarligen saknas det nåt i skallen på "Mel Mel The Abuser".

Inga kommentarer: