tisdag 24 juni 2008

Det händer ju saker i Basketligan också ***UPPDATERAD***

Wally Smith är klar som ny head coach i Uppsala Basket.
Det är väl nån månad sedan Tipsychimps först avslöjade att den mycket välmeriterade Smith var en av kandidaterna till att ta över. Nu är det klart och Uppsala får därmed en gammal mästarcoach som har meriter att backa upp snacket med. Basketligan är mycket jämn nuförtiden och toppskiktet är mer tillgängligt än någonsin, så det är inte alls osannolikt att Uppsala spelar SM-final nästa vår. Men för att man ska vara en riktig guldkandidat behöver det nog trilla in ytterligare en eller ett par klasslirare – den gångna säsongen antyder i alla fall att Fredrik Jönzén inte är någon franchise player. Thomas Jackson är riktigt bra men verkar ändå ha tappat...nånting? Danny Gathings är bra så länge han förblir hungrig.
Wally säger också till Basketsverige.se att han delar ut speltid till de som förtjänar det, inte beroende på ålder eller meriter. Men nog måste han ha direktiv från Uppsalas styrelse att det ska satsas på en kille som Andreas Person?

Martin Pahlmblad stannar i Solna.
Vet inte säkert vad som ligger bakom beslutet och hur diskussionerna gått sedan Pahlmblad sa upp sitt kontrakt. Men det är nog det bästa för Martins utveckling att han stannar och tar en större roll i år. Klarar han att producera på samma sätt utan uppbackning av det bästa och intensivaste guardpar som Basketligan sett på många, många år?
För övrigt, när det gäller amerikanerna så är det följande som kommer hända: Solna kommer vänta, vänta och vänta. Sen kommer de få nej från både Salaam och McKnight, och bli tvungna att leta nytt. I Basketligan får du som mästare aldrig behålla dina amerikaner om du inte heter Plannja.
UPDATE: Big Man Törnell har gjort en bra intervju med Pahlmblad här.

Borås kontrakterar Toni Caktas.
Hur värderar man 16 poäng per match i den kroatiska ligan nuförtiden? Beats me, men Toni har storlek (192 cm) och kan spela. Han fyller ett tomrum i Borås laguppställning och ska man gissa så kanske Jonas Larsson kommer allt närmare pensionering nu? Borås är i mina ögon fortfarande den klubb som, utifrån sina förutsättningar, gjort det bästa jobbet under silly season. Kontinuitet, kontinuitet, kontinuitet.

UPDATE: Jag nås även av beskedet att Mattias Göransson väljer att följa med Stefan Pettersson ner till Helsingborg. Bra val av Göransson, där finns speltid att hämta och förhoppningsvis får han vara skadefri med en nytändning som följd.

5 kommentarer:

David Ådvall sa...

Måste fråga, vad hände egentligen med NBA playoff fantasy challenge? Vem var det egentligen som vann och vad fick denne för pris?

See No Evil sa...

Killen som vann heter Rikard (lag The Moldy Peaches) och priset är på väg till honom.

Anonym sa...

Wally till Uppsala?
Jag undrade om Uppsala var moget Magarity och den frågan gäller även Wally.
Wally har pondus nog att göra som han tycker är bäst, sedan får styrelsen säga vad de vill. Risken är att de vill just det.
Skuggan till Helsingborg låter lysande. Han trvis med coachen, har gamla lagpolare som han trivts med förut och får en ny miljö där ingen väntar sig något särskilt av honom. Skuggan är ingen franchisespelare, men ger du honom rätt roll kan han spela den bra.

See No Evil sa...

Ja, jag vill se honom återvända till en roll och form liknande den han hade när Kings vann guld förra gången och säsongen efter det. Då var han grym. Sen har det inte hänt så mycket...

Anonym sa...

Det fanns en tid när jag ville klona ihop Skuggan och Johan Jeansson. Jeanssons offensiva mod och sätt att göra poäng på ren instinkt parat med Skuggans slit, försvar och lite starkare fys kändes som ett spännande experiment.
Nåja, det skumma med Skuggan är att han var så bra i Kings och faktiskt kom till 08 som en efterlängtad spelare, en spelare som coach Karlsson visste exakt vad han ville få ut av. Ändå funkade det aldrig.
One of life's mysteries.