måndag 23 juni 2008

C.R.E.A.M Team

844 miljoner 760 tusen 47 kronor och 40 öre.

Så mycket tjänade de tolv spelarna i USA:s nyligen uttagna OS-lag tillsammans – bara den gångna säsongen. I dollar räknat ligger snittlönen på drygt 11,6 miljoner dollar. Cash Rules Everything Around Me!

Här är hela det stenrika gänget:
Carmelo Anthony
Jason Kidd
Carlos Boozer
Chris Paul
Chris Bosh
Tayshaun Prince
Kobe Bryant
Michael Redd
Dwight Howard
Dwyane Wade
LeBron James
Deron Williams

Mina spontana reaktioner:
* Jänkarna trillar dit igen – ett lag fullt av superatletiska spelare, men Michael Redd är den enda riktiga skytten. Det lär straffa sig igen.
* Shane Battier borde ha kommit med på bekostnad av proppmätta Carmelo Anthony. "Melo är Sterns uttagning", sa Hear No Evil och det är ju så att man börjar undra. Utan tvekan NBA:s mest överskattade spelare idag.
* Dwight Howard är ett djur, men kan han dominera på samma sätt med FIBA-regler och när han möter riktiga zonförsvar? Andra skickliga amerikanska insidespelare har blivit kraftigt försämrade mot internationellt motstånd.
* ...på tal om insidespelare, är det inte ett lite väl perimetertungt lag? Det kommer krävas ett riktigt, riktigt bra och aggressivt försvarsspel för att smallball ska belöna sig i OS.
* Jason Kidd är idag steget efter både Deron Williams och Chris Paul. Men rutinen, säger nån. Williams och Paul spelar med en rutin beyond their years, säger jag.
* Jag vidhåller att USA hade haft en bättre chans att vinna om man skickat hela Pistons förstafemma, hela Celtics förstafemma. Plus Kobe och Chris Paul.
* Om Coach K inte spelar Tayshaun Prince 25 minuter per match bör han avgå.
* Om vi lägger allt gnäll åt sidan, så självklart: USA får gälla som favoriter. Det är ett gäng fantastiska basketspelare och individuellt sett i princip det bästa jänkarna kan uppbåda.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet inte jag på rak arm vilka som tackat nej, men jag skulle ha bytt Ason Kidd (the man without a J) mot en stor spelare sju dagar i veckan och två gånger på söndagen.
KG? Sheed? David West? Tyson Chandler? Vem som helst av de fyra faktiskt, och möjligen några till som i hastigheten glöms bort.
Fast till skillnad från er tror jag Carmelo blir okej. Internationellt kan han skjuta trean och han är också tillräckligt stor för att spela sitt halvdistans postup-spel.
Tayshaun, ja, som det här laget ser ut bli han nästan insideförsvarare - och då väger han rimligen aningen lätt.

See No Evil sa...

Bland de 33 spelare som var nominerade fanns bland andra big guys som Amare Stoudemire, Elton Brand, Tyson Chandler, Lamar Odom och Brad Miller. Så ja, nån av dom borde helt klart ha kommit med istället för Kidd eller Melo. Det kommer bli enorm press på Howard, Bosh och Boozer att lyckas (och hålla sig skadefria!) nu.

Anonym sa...

1.CP 2. Kobe 3. Lebron 4. Chris Bosh 5. Dwight Howard.

Fyfan, det där är beyond Dream team. Helt sjukt otroligt.

/I7

Hear No Evil sa...

Man minns tillbaka... The Original Dream Team var ju sinnessjukt. Barkley, Bird, Drexler, Ewing, Magic och coachen Chuck Daly är redan i Hall of Fame. Jag har en känsla av att Pippen, Jordan, Malone, The Admiral och Stockton är på väg dit tämligen snart... Det lämnar Chris Mullin och Christian Laettner. Hyfsat. 10 av de 12 spelarna var med på NBA:s historiska top 50-lista.
I årets lag är Kobe förstås given i Hall of Fame, likaså Kidd. Wade och LeBron kommer dit. Men resten? Up in the air. CP3 ser kung ut nu, men det gjorde Starbury en gång i tiden också. Howard, Deron, Boozer, Bosh, Melo... Du vet aldrig vad som händer i framtiden.
Men nog fan är det ett spännande lag. Vansinnigt talangfullt Och vem vet? 10 av de där spelarna kanske väljs in i Hall of Fame också (jag räknar redan bort Redd och Prince).
I övrigt så är Coach K redan inne i HoF.

Anonym sa...

På positionerna 1, 2 och 3 ser det ganska trevligt ut i dag.
Men 4 och 5? Bosh och Howard mot Malone/Barkley och Robinson/Ewing?
Hehe.
Och ju mer jag tänker på det så ser Magic/Isaiah/Stockton, Jordan och Pippen ett gäng bättre ut än CP, Kobe och Lebron också. Inte omöjligt att jag tar Lebron före Pippen (men defense vinner och Pippen är defense), men aldrig, ALDRIG, Kobe före MJ och något eller två år till får CP lira för att spöa Magic/Isaiah/Stockton. Visst, som coach/GM/CBA-ägare har Isaiah varit bedrövlig, men han var en sjuhelvetes spelare.
Att Magic inte var i sitt livs form 1992 är en helt annan sak.