tisdag 6 maj 2008

Noyz

Jag vet vad du tänker.
Hur bra är New Orleans Hornets egentligen?
Ja, jag vet inte.
Bra, förstås, men exakt hur bra får vi veta i San Antonio.

I natt krossade Hornets sin välmeriterade motståndare San Antonio Spurs för andra matchen i rad - 102-84.
Eftersom delar av tipsychimps redaktion avnjöt middag på en uppenbarligen oerhört överskattad restaurang så såg samma delar av redaktionen blott fjärde quartern. Det här är vad några noteringar:

* Tim Duncan får skärpa sig. Kan inte Tony Parker leda laget så måste The Big Fundamental göra det. Han måste kräva bollen oftare och tydligare. Nu var han bättre än i game 1, men löjligt långt ifrån den Tim Duncan vi lärt känna och respektera.

* Chris Paul satte 92 trepoängare i grundserien och sköt 36,9 procent from behind the arc. Det är inte supersiffror, men det är helt okej. I fjärde quartern backade Spurs ända ned till fotograferna bakom kortlinjen när Paul hade bollen på toppen. Är man så ren så ska en point i NBA mörda. Men Paul? Icket. Han tog inte skottet en enda gång. Hornets ville ju äta upp tid, men come on, helt ren från toppen?

* Det spelar ingen roll att det har gått 1000 år och att han numera är en rätt ospännande snubbe. När jag ser Brent Barry så ser jag killen som vann dunktävlingen (från straffkastlinjen!) 1996 - utan att ens ta av sig uppvärmningsjackan.

* Charles Barkley hade sombrero på sig i studion efter matchen för att han firade Cinco de Mayo. Slut på meddelandet.

* I första matchen var det David West...David West...David West... I natt var de Chris Paul...Chris Paul...Chris Paul... Den där duon är tuff. Men bakom dem finns en ett helt gäng snubbar som kan producera framåt. Och bakåt räcker det ju med Tyson Chandler.

* Receptet för Spurs: Grisa till det ordentligt. Vi snackar höga armbågar, hårda fouls, slit och riv. Och gåbasket. Så länge det är snyggt så vinner Hornets. Med lite tuffare tag kan man säkert få Hornets ur balans. Och svarar Hornets med samma mynt så kanske Ginobili och Duncan får fouls med sig på hemmaplan om en motståndare så bara tittar på dem.

* Receptet för Hornets: Se match 1 och 2.

* Brent Barry...Brent Barry...Brent Barry...

4 kommentarer:

tony2times sa...

Var ser man NBA- playoffs? Kanal?

See No Evil sa...

Mejla kabelapan Speak No Evil på speaknoevil@tipsychimps.com för bästa tipsen om vart du kan se matcherna.

Anonym sa...

Var är ni? Antar att ni jobbar på en utförlig summering av ligan 07/08 samt spådommar om framtiden! Lite snack om fantasy challange och MKT snack om nba-slutspelet!

Pastorn sa...

Jag minns mitt 1996 som ett år då den "vite mannen" fick sin dunkupprättelse efter år av förtryck.