lördag 19 april 2008

Sämre än slumpen?


Vad gör man för att lösa en kris? När man tränat, kämpat, gnuggat och skruvat utan nämnvärd förbättring? Enkelt – man värvar.

UPPTÄCKTEN
Speak No Evil hittade honom under en av sina opium-resor genom Sydostasiens tropiker. Den lille gibbonen svingade från trädtopp till trädtopp med sina Rosendahlska armar och mässade högtidligt med sin varma, melodiska röst. Han gick upp två oktaver och prickade Speaky rätt i nyllet med en mango.

Den buzzade stumapan gnuggade sig i ögonen och nyktrade till. När han vände upp blicken såg han sin släkting med stadig hand vagga ytterligare en frukt i högerhanden. SCHMACK! Straight in the balls.

Medan Speaky vred sig i smärtor hade gibbonapan smygit upp bakom honom och knyckt plånboken. Vilken jävla dag. Men ur frustrationen och ilskan föddes idén: Honom ska vi ha!

Bollkänslan. Kvickheten, pricksäkerheten. Handlaget med frukterna var lika stabilt som om han spelat dice games på något gatuhörn i Boogie Down Bronx i hela sitt liv. Och lägg till det faktum att han var en brorsa från en annan morsa – där och då bestämde sig Speak No Evil för att tillfångata gibbonen och bringa honom från vildmark till civilisation. Två veckor senare landade han på svensk mark, och fick namnet Crap No Evil. Idag gör han premiär på Tipsychimps.com och får ett alldeles eget hörn av sajten.

DÄRFÖR VÄRVAR VI
Tipsychimps.com är i grund och botten en spelsajt. Så började det, så kommer det fortsätta. Men med det uttalat kommer också prestationskraven och det här är ju bara för dåligt: Fyra apor, tre med en träffprocent under 50% och en som ligger precis i dödens gränsland. Klart ni undrat vad fan vi håller på med. Klart ni klagar, hånar och skrattar.

Och det är okej, vi kan ta kritiken. Vi förtjänar den. Men det finns en sak vi som gamblers verkligen, verkligen inte vill höra:

"Haha! Ni är ju för fan sämre än slumpen!"

Det är här Crap No Evil kommer in i bilden. Det har, precis som Speaky kände på sig vid deras första möte, visat sig att gibbonapan är en jävel på att kasta tärning. Han fullkomligt älskar det. Han säger inte så mycket än och han är inte riktigt rumsren för kontoret, men han kastar sina tärningar nonstop och det gör honom till den perfekta slumpapan.

Förutsättningarna är dessa:
* Varje dag under NBA-slutspelet kommer Crap No Evil slå sin tärning, och sedan lägga sitt spel.
* Han kommer att spela mot spreaden i varje slutspelsmatch.
* Om tärningen visar 1, 2 eller 3 spelar Crap No Evil på hemmalaget. Om tärningen visar 4, 5 eller 6 spelar Crap No Evil på bortalaget.
* Samtidigt kommer vi föra statistik över Crap No Evils alla spel och jämföra dem med Speakys, Pickys, Hearys och Sees facit under samma period.
* Du kan själv jämföra träffprocenten för de numera fem aporna.
Därmed får vi svar på frågan: Är betting-aporna verkligen sämre än slumpen?

SAGT OM CRAP NO EVIL
Som alltid när ett supertajt team värvar en ny stjärna sprider sig en viss osäkerhet in i organisationen. Det blir nya roller, du får mindre shine och apkemin alterneras. Här är några av kommentarerna sedan värvningen av Crap No Evil blev klar:

"För fan. Nu blir det ju prestige i att vara bättre än det långarmade aset."
- Tipsychimps stjärnspelare, Pick No Evil, den enda som i dagsläget ligger på 50%, har tagit värvningen på rätt sätt och ser det som en utmaning.

"Det är svårt att vara sämre än slumpen om slumpen av en slump skulle hamna i en tråkig olycka..."
- Hear No Evil är lite grinig eftersom det föll på hans lott (han protesterade redan vid idén om lottdragning, han visste vartåt det var på väg) att inhysa Crap No Evil i sin lägenhet tills gibbonen hittat ett eget crib. Och ja, den nya apan har fortfarande inte riktigt förenat sig med våra sociala konventioner angående exempelvis toalettbesök och renlighet.

"Jag är övertygad om att det är han som importerat 30 lådor asiatiska frukter med mitt Amex-kort."
- Speak No Evil har redan fått erfara Crap No Evils hunger för andras ägodelar, och är numera sjukligt misstänksam mot the new guy.

"Allt som kan ta fokus från mina -13 units är positivt."
- See No Evil tänker som vanligt bara på sig själv.

Inga kommentarer: