måndag 28 april 2008

Nattens NHL

Så... Jakten på Stanley Cup fortsätter.
Tre lag ser redan klara ut.
Och Sean Avery har tappat sin edge.

Det här hände i natt:

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 2-0
2-0 i matcher till Penguins.
Just nu kan kasta vilken matchbild som helst på Penguins. Penguins fixar det ändå. Och målvakten Marc-Andre Fleury, som vi inte riktigt tror på ändå, ser ut att kunna rädda exakt så många puckar han måste rädda.
När sedan Sean Avery har tappat sitt lir, när Brendan Shanahan har pensionerat sig (eller spelar han fortfarande?), när Gomez och Drury inte skulle kunna lyfta ett pojklag... Då blir det tufft. Riktigt så dåligt är inte Rangers, egentligen. Men man har inte nycklarna för att låsa upp Penguins. Det räcker inte med Henrik Lundqvist, som igen var strålande.
Den här serien är avgjord.
Vilket kan bli Bengt-Åkes stora lycka.

San Jose Sharks-Dallas Stars 2-5
2-0 i matcher till Stars.
Grundregel 1 i boken om lagidrott: Vinn hemmamatcherna.
Sharks hoppade över första sidan i boken och nu har man byggt bo i ett stort hål. Varför? För att man inte klarar av Stars snabbhet, omställningar och uppebara kyla.
Det enda som talar för Sharks nu är att man har två matcher på bortais - och där är man bra. Och Sharks har ingenting att förlora längre.
Det är en gammal sanning att Sharks viker ned sig när det är slutspel. Olyckligtvis för Sharks, och apornas tips, så verkar det vara en aktuell sanning också.

Inga kommentarer: