torsdag 27 mars 2008

Skandaler, reliker och hjärnsläpp

Reliken
Varför så tyst i bloggen undrar ni? För att See No Evil har varit i Södertälje. Det är inte bara tid och rum som normalt sett separerar mig från Täljehallen, utan också en stark aversion mot vad som måste vara basketsveriges absolut sämsta dj. Faktum är att jag vill utmana er, kära läsare, här och nu – har ni en sämre musikansvarig på matcherna i er hemstad, please let me know. (Hockeyfans är automatiskt uteslutna ur tävlingen).

Jag kan inte dra någon annan slutsats än att SBBK:s dj är någon sorts relik från storhetstiden i slutet av 1980-talet. Magnus Jansson kommer antagligen inte hålla med mig om det här, men när snubben (för det brukar vara en snubbe) körde "Simply the best" för femte gången och följde upp den med "Knock on wood"...ja, då längtade jag till lördagens match i Fryshuset.

Skandalen
Tidigare under säsongen var det stjärnor som Fredrik Jönzén, Jeremiah Johnson och Srdan Subotic. Den här gången var det Thomas Massambas tur att drabbas av den idiotiska regeln där två osportsliga fouls automatiskt leder till avstängning i nästföljande match. Vi vill inte skapa situationer där domare kan få så avgörande roller, speciellt inte i ett slutspel!

Som jag skrivit tidigare tycker jag man istället ska låta matchkommissarien, en disciplinnämnd eller vad fasen som helst titta på matchvideo och bedöma hur grova fouls var och om de verkligen ska rendera i avstängning. Jag kan aldrig tänka mig att Thomas Massamba i så fall hade blivit avstängd på lördag. Den första osportsliga foulen på Mattias Göransson var INTE en osportslig foul, simple as that. Det var en contested layup på ett snabbt uppspel helt enkelt, det går snabbt och därför ser det bryskt ut men nej...det var det som alla coacher i världen kallar för "en bra foul", varken mer eller mindre. Med detta sagt...

Hjärnsläppet
Har inte Thomas lärt sig att han ska hålla huvudet kallt när han redan dragit på sig en teknisk eller osportslig? Vad kan han möjligtvis tjäna på att då ge sig in i en knuffnings-batalj med Jocke Blom?

Nu blev förvisso inte Kings spel särskilt mycket sämre efter att Massamba tvingats löpa ut i duschen i förtid. Rickard Eriksson var bara en av de som steppade upp och tog ansvar offensivt för breda Kings. Varje gång 08 fick känning på allvar så var det en ny Kings-spelare som stänkte i en viktig trea, la i en offensiv retur eller gjorde ett viljestarkt trepoängsspel. Men på lördag i Fryshuset lär det märkas mer att Södertälje saknar sin startande pointguard. Rickard Eriksson är ganska bra med bollen men är ingen naturlig spelfördelare. Kvar återstår då Sveriges hårigaste cheerleader Ludwig Degernäs. Han ska ha heder för sin energi och sitt hjärta, men han bör inte under några omständigheter spela mer än 10 minuter. För något lag.

Mest kommer Massamba saknas defensivt. Speciellt om Jeremiah Johnson kan undvika foulproblem som ikväll, och därmed få igång en bättre rytm och sätta sin prägel på matchen på ett annat sätt.

Förresten... Om Nashid Beard skulle läsa det här. That's more like it, Nash...

Förresten 2... Mattias Göransson kom med attityd och ville bevisa någonting inför sin gamla klubb. Jävligt kul att se en svensk spelare visa såna känslor, speciellt när han lättade för en mäktig dunk i trafik och när han vägrade släppa en död boll i kamp med Degernäs.

Förresten 3... Säga vad man vill om Skjöldebrand och hans stundtals passiva spelstil, men skotten satt när det som bäst behövdes.

Förresten 4... Kings 20/35 från linjen. Ouch.

Inga kommentarer: