tisdag 25 mars 2008

Inside Tipsy: Magrutor och fönsterkuvert

God morgon, primatdiggare.
Ni må tro att vi har haft bråda dagar i mars. Inte nog med att vi haft fullt upp med att serva Sverige med den bästa sportbloggen, vi har varit ute och rört på oss också. Nä, vi inte motionerat bort våra lönnfeta isterbukar, vi har rest. I alla fall tre av oss. New York och Boston, säger vi bara. Jag, Heary och Speaky.
Bullshit, säger See No Evil.
Det var nämligen han som råkade tömma postfacket på fanmail och räkningar förra veckan. Och vad hittar han där, om inte månadsredovisningen från guldkorten. Tjenare.
Tre sprätt senare satt det en uppjagad blindapa med högrött tryne och kokade på redaktionen. Där snackar vi en andnöd som får Jonte Karlssons näradödenupplevelse i vintras att blekna.
– Ok, ok, ok, ok, ok.., stammade schimpansen med den dimmiga blicken.
– ...om, om, OM ni nu bara var i New York och Boston, varför, varför, VARFÖR hittar jag då poster som Wynn, Caesar's Palace och Las Vegas Gun Range & Firearm Center här?
Han pekade och pekade och bläddrade och bläddrade, samtidigt som kontoutdragen ringlade sig fram över redaktionsgolvet. Lite som utskriften från en gammal matrisskrivare eller Tomtens önskelista, ni vet den som de tecknade nissarna springer iväg med på på Kalle Ankas julafton.
– Jet, Myst, Venetian...Spearmint Rhino??!!
Där stod vi, med byxorna nerdragna. Inte på Spearmint alltså, utan på redaktionen, bildligt talat, framför en skogstokig apa med rullande ögon. Vi bockade på japanskt vis alla tre, med handflatorna mot varandra. Vi bockade och bockade, samtidigt som vi backade mot trapphuset.
Vi stängde dörren om oss och gick en sväng på stan. I tre dagar.

Här är två fina bilder från resan. Och jo, de är faktiskt tagna i New York.



Ingen av er missade väl skandalmatchen i Frölundaborg? Inte vi heller. Vi hade en av våra mysiga tv-kvällar på redaktionen och fyra apor med åtta ludna fötter på skrivborden följde upplösningen med stort intresse och inlevelse. Då, plötsligt, kastar en toppdåre in ett föremål på isen.
– Nämen se där. Kaptenlöjtnant, muttrade jag högt för mig själv.
Ett konstaterande som fick tre huvuden att vändas åt mitt håll. De yngsta aporna såg ut som två håriga frågetecken, medan Hear No Evil tog ner fötterna från skrivbordet, viftade med en av sina meterlånga armar mot tv:n och replikerade.
– Är du korkad? Vem fan dricker Kaptenlöjtnant på en ishockeymatch? I Göteborg? Det där är en kvarting Grant's, det ser ju vem som helst.
Jag försökte förklara att det nog dricks betydligt märkligare saker än Kaptenlöjtnant i Frölundaborg och påminde om den nyligen inkastade rekorderliga ciderburken, mest för att poängtera man inte kan ta något för givet nuförtiden. Men den hörselskadade apan slog dövörat till. Som vanligt.
Junioraporna började googla (de gör gärna det när de inte förstår något) och strax hade jag upplysts om att det jag kallade Kaptenlöjtnant hade plockats bort ur Vin & Sprits sortiment.
– Praktskandal, väste jag och ändrade snabbt mitt tips till Flaggpunsch.
– Det största övergreppet sedan Champis tillfälligt slutade tillverkas. Hör ni vad jag säger? C-h-a-m...
Ny googling av juniorerna.

Här är förresten flaskhalsen som startade diskussionen, avgör gärna själva.

På tal om juniorer... Den oförutsedda ekonomiska krisen, det vill säga crapstärningarna på Caesar's Palace, har gjort att vi nu tvingas flytta all front end- och back end-produktion in-house (på vårt språk: tackar ja till alla prao-förfrågningar). En snabb överslagsräkning visar att vi redan nästa vecka kommer ha mellan 20 och 30 elever från Nackas mediagymnasium springandes här. Räkna med korrupt html-kod, jätte många sär skrivningar och en vresig Hear No Evil. Gör det.

Vi vet att ni älskar oss ändå. Vi älskar er också.
/Er Picky

Inga kommentarer: