torsdag 20 mars 2008

Elitserieslutspelet 20 mars

En strid kvar.
Årets hittills bästa, förstås, och det här är slutspelets svar på fjolårets makalösa matchserie mellan Timrå och Modo. Nu var ju den sistnämda några klasser bättre och faktiskt den moraliska finalen, men ändå.
Vi sitter och kikar lite på förutsättningar, skador och laguppställningar och har kommit fram till följande:

FRÖLUNDA-FÄRJESTAD (2-3 i matcher)
Frölunda: Jag vet inte hur många gånger vi ska tvingas skriva det, men Frölunda är svajigt, ojämnt och varannan dag och bla bla bla. Så är det. Efter två raka förluster är det dags att plocka fram the A Game. Tro mig, Roger Melin har några rävar bakom öronen (dagens träning hölls bakom lyckta dörrar) och spelare som Kallio och Andersson har en varsin kortlek med bara ess gömda i hockeybrallorna. Dom essen plockar dom nog fram när de läser det här.
Ossi-Petteri Grönholm är skadad, men det må vara hänt (5 matcher, 1 assist, -1). Förhoppningen är att Andreas Holmqvist visar varför han ansågs vara en av elitseriens absolut bästa backar inför säsongen. Förresten vore det bra om brorsan Michael (som har humor) visar varför han tog en tröja i NHL också.
Nyckeln för Frölunda: "De andra". Alltså de som inte bildar förstakedjan och heter Johnsson, Kallio och Andersson. Förstakedjan har gjort över 40 procent av Frölundas poäng i slutspelet. Någon annan måste steppa upp. Vårt förslag: Kahnberg, Plüss och Jonas Nordquist.
Bananskruven: Frölundaborg har varit totalt omöjlig att storma för Färjestad. Trycket lär vara enormt igen - men bara om publiken får en anledning att hetsa. Frölunda måste tända publiken - tidigt.

Färjestad: Jörgen Jönsson - vilken karl. Skadad i över tio matcher men lagom till slutspel kommer han tillbaka och är... Tja, Jörgen Jönsson. Han leder interna poängligan, är plus i tekningarna, har ett game winning goal och är +1. Jönsson är the man. Det går inte att komma ifrån. Och med honom i den här formen (han lär bli bättre och bättre också, glöm inte det) är Färjestad helt plötsligt ett guldhot att ta på allvar. Men man ska klara av det här först.
Skadeläget är överkomligt men nog hade man velat se Peter Nordström nu.
Nyckeln för Färjestad: Jonas Gustavsson igen. Från allsvenskan, till elitserien som backup och nu förstakeeper i slutspelet. På mindre än ett år. Det har gått fort för talangen. Frågan är om det har gått för fort. Hans tavla i match 4 var inte snygg men då räddades han av utespelarna.
Bananskruven: Mattias Who? Karlsson förstås. Du vet, han som gjorde hela fyra poäng i grundserien. Karlsson är glödhet. Förutom att han har gjort 3 poäng så har han +5 och har skjutit flest skott i Färjestad. Höll ögonen på honom.

Tips: 1.
Varför: Frölunda är hemma. Räcker egentligen så. Och för att vi vill ha en sjunde match.

Sportbladet bjuder på en guide här.

Inga kommentarer: