måndag 24 mars 2008

Elitseriesemifinaler 24 mars

Första steget avklarat. Nu är det dags för HV 71 och Linköping att ta ett nytt, svårare steg. Jo, du läste rätt. HV 71 och Linköping. Det är lagen aporna förväntar sig i final.
Så här funkar det i semifinalerna:

Timrå-HV 71
Alla tycker det är underbart att underhunden slog ut självaste Modo. Ja, det var roligt med en skräll, det tycker även aporna. Men vi ser inte hur Timrå ska kunna hota HV 71 i en matchserie. Timrå har bra forwards, en bra, men inte lysande målvakt och backar som vet vad man ska göra och varför. Har man en svaghet så är det att man saknar en quarterback bland backarna. En Anton Strålman som i fjol, eller en Johan Åkerman som HV har.
HV 71 har allt. Det har vi redan sagt. Jag vet ingenting mer vi kan skriva egentligen. ...Per Ledin leder interna poängligan. Det är någonting. Stefan Liv är elitseriens bästa målvakt. Det är någonting till. Och Kenta Johansson är en bättre tränare än Challe Berglund.
Bananskruven: Jag tror att Timrå har tagit ut sig mot Modo. I bakhuvudet finns känslan att man gjort en jävligt bra säsong. Vad som än händer nu så är det bra. Man kan gå på stan med frän hockeyfrisyr och strutta sin hockeyröv med stolthet. HV är mer desperat.
Ytterligare en bananskruv: Timrås sista chans? Efter säsongen kan man brandskattas.
Vilka vinner matchserien? HV 71. Med vissa problem i de första matcherna.
Och premiärmatchen i kväll? Tja, säg det. Jag skulle inte lira på det... Men HV 71. Särskilt när Sanny Lindström inte spelar.

Färjestad-Linköping
Helt plötsligt har Färjestad seglat upp som en finalkandidat. Man är stabilt, det håller jag med om. Men final? För att man slog Frölunda? (Vi trodde på Frölunda...) Frölunda var oväntat svagt i bortamatcherna och hade ett backspel som var under all kritik. Linköping är inte lika ojämnt. Jag tror det kommer att visa sig att det var mer Frölunda som förlorade kvartsfinalen än Färjestad som vann den. Och målvaktsproblemen! Herregud, målvaktsproblemen! Som Sportbladets Anrell skriver: Färjestad har en akutväska i kassen.
Linköping lät sig inte skakas av Djurgården och Janne Karlsson är en smart tränare. Dessutom har man förstås fördelen av elitseriens farligaste kedja bredvid Timrås finnkedja: Weinhandl, Mårtensson och Håkanson. Tanken här är att Linköpings offensiv, som är betydligt mer strukturerad än Frölundas, kommer att äta upp varje kreativ tanke Färjestad kan tänkas ha. FBK kommer inte att ha kraft kvar att prestera i anfallszon.
Bananskruven: Enligt en omröstning på Sportbladet så är Sverige delat. 51,7 procent tror på LHC, 48,3 på Färjestad. Aporna, ett tvärsnitt av betongdjungeln, är dock överens. 100 procent tror på Linköping.
Vilka vinner matchserien? Linköping. Jag sa ju just det. 100 procent av aporna tror på LHC.
Och premiärmatchen i kväll? Linköping har vilat och vinner.

Inga kommentarer: