söndag 24 februari 2008

Rönnberg vs. fansen

Hej då Roger Rönnberg. Det var kul att du var med. Vi tycker du verkar vara en rätt bra kille, lite arg kanske, men okej.
Men nu har du gjort något riktigt dumt i det blå skåpet.
Och inget rengöringsmedel i världen kan tvätta bort stanken.

Luleå-Modo i Coop Arena. Redan från start markerade Luleå Hockeys fans sitt missnöje med föreningen. Främst mot styrelsen, om vi förstått det rätt, men även förstås mot Roger Rönnberg som antagit huvudrollen i tränarparet Roger & Roger (Kyrö).
Kulmen kom i inledningen av tredje perioden när Luleåklacken stod i korridorerna (fortfarande sjöng man ramsor) under läktaren. Det är jämförbart med när fotbollsklackar står med ryggen mot planen.

Vi på tipsychimps.com stödjer inte sånt beteende nödvändigtvis - men rätten att protestera står vi bakom i alla väder. Så visst ska Luleåfansen få visa sitt missnöje om dom inte gillar det som ser.

Det intressanta i den här soppan är dock inte supportrarnas missnöjesyttringar. Det intressanta är Roger Rönnbergs reaktion.
Den är, vad vi kan komma på, helt ny för en sån här situation. Vi kan inte komma på ett enda tillfälle när en tränare så tydligt tagit avstånd från fansen efter några ramsor.

"Det är inte värdigt. Riktiga supportrar stöttar i med- och motgång."
Så sa Roger Rönnberg, och om han var på kollisionskurs med fansen innan så har relation kraschat nu.
Vår gissning är att han inte tränar Luleå Hockey kommande säsong.
Det går inte att komma tillbaka för Rönnberg. Sprickan är för bred.

Tipsychimps.coms förslag till vad Rönnberg skulle ha sagt: "Vi ber om ursäkt till fansen. Vi förstår att de visar sitt missnöje. Men just nu behöver vi ert stöd. Tillsammans kan vi klara det här."

Inga kommentarer: