onsdag 23 januari 2008

Vem är mest underskattad i NHL?

Intressant fråga: Vilken NHL-svensk är mest underskattad?

När Johnny Oduya i natt gjorde ett mål och tre assist (artikel här) gick mina tankar till honom. Oduya är en personlig favorit då han utvecklat, förändrat och förfinat sitt spel under hela sin karriär.

En spelare som Henrik Tallinder tas alltid upp i såna här diskussioner. Men han nämns ju så ofta att han knappast kan vara aktuell för utnämningen längre. Eller? Johan Franzén? Lilja? Hävelid? Eller kanske Alfredsson? Får Alfie verkligen all den kredd han är värd? Titta på en Ottawamatch när Alfie är frisk. Han är ett jävla monster på isen. Han är överallt och gör allting. Han är hockeyspelarnas svar på totalfotboll.
Det finns massor av sätt att se på frågan. Det är det som är det intressanta.

Vem tycker du är mest underskattad?
Kommentera och svara - gärna med en motivering.
Sen ska vi se vad vi kommer fram till.

Vi apor vill poängtera att vi inte själva är säkra på vad vi tycker. Vi tycker inte nödvändigtvis Oduya bara för att han togs upp i inledningen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alfie?
Är man framröstad till att starta All Star-matchen, är det svårt att kallas underskattad.
Pebben, däremot.
Axelsson har spelat i stort sett hela säsongen i Bruins förstakedja (nu är han dock skadad) tillsammans med Savard och Murray och gjort det riktigt bra.
Vi har inte alltför många svenskar som spelar i sina respektive lags förstakedjor. Men av de spelarna så är det definitivt Pebben som får minst uppmärksamhet och uppskattning.
Han är värd mer.

Anonym sa...

Spela ingen roll att alla snackar om Tallinder han är ändå mest underksktattad. Han är en av NHLs bästa backar och borde få mer cred i Sverige.

Anonym sa...

Hävelid

Anonym sa...

Franzen är ju självklar. Lagspelare med hyfsat mål sinne. Älskad i Red Wings.