fredag 18 januari 2008

Kvällens ligamatcher

08 Stockholm–Uppsala Basket
Olle Lundén är tillbaka och efter ett telefonsamtal från Olle så var också Urban Söderman tillbaka. Se där. Men nu ska Söderman tydligen bara hjälpa till i en match eftersom Justinas Pavlavicius är skadad. Dessutom är ju Danny Gathings hemma i USA och rehabiliterar. Uppsala-spelarna har fått den tränare de vill ha och det ger säkerligen en energikick inför kvällens match, men det blir ändå svårt att få det att räcka till mot ett 08 som går som tåget. 08 har frågetecken för Jeremiah Johnson (ljumskproblem).
Matchen sänds via webb-tv på www.basket.se/ligan.

Akropol BBK–Norrköping Dolphins
Storförlusten i Pippen-matchen får ses som en parentes. Dessförinnan var Akropol rejält på g och man har bra läge att ta säsongens tredje seger hemma i Ungdomens Hus ikväll. Dolphins har frågetecken för Stefan Grundberg (sjuk) och Andrew Pleick (hälsena). Dessutom har Pawel Mroz precis kommit tillbaka från ett provspel i Polen. Det skvallrar om att Norrköping inte är nöjda med det eviga löftets utvecklingskurva.
Det som krävs för Akropol-seger ikväll är att The Big Three (Thomas, Riley, Brzeku) levererar samtidigt som man Yasin Merzoug trakasserar Gee Gervin och man får hyfsad kontroll på Ian Johnson.
För övrigt tycker jag att det är extremt löjligt och tröttsamt att Akropol orkar fortsätta odla sin "alla är emot oss"-attityd. Läs här, om du ids.

Jämtland–Plannja
Plannja förlorade sin tredje raka (chockerande) förra veckan och själv torskade jag 2 units (inte lika chockerande). Nye Albert Burditt kan bli spelklar tills ikväll men kommer med all sannolikhet inte spela då han inte hunnit träna med laget. Plannja ska ändå kunna utnyttja John Pettersson och Fred Drains till att straffa Jämtland inside.
Det är uppenbart att Jämtlands ledning inte har stake nog att byta ut en amerikan som producerar (Whitworth) även fast det skulle gynna lagets balans och uppbyggnad. Istället pratade Pecka Johansson om att ställa sin coachplats till förfogande, men det har han nu tagit tillbaka.
Frågetecken för Jämtlands center Marko Djuric, som gör magnetröntgen under dagen. Utan honom blir det riktigt, riktigt jobbigt...
Matchen sänds via webb-tv på www.basket.se/ligan

Öresundskraft–Gothia
Skåningarna har fyra raka förluster och är oroliga över Jens Stålhandskes knä. Svårt att se laget förlora mot bottenlaget Gothia, dock. Det pratas om att pointguarden Lorenzo Miles är på väg tillbaka hos göteborgarna. Det är intressant att se Jonas Fredriksson som head coach. Men materialet håller inte riktigt i dagens basketliga.

Eventuella spel på Basketligan ikväll kommer inom ett par timmar.

Inga kommentarer: