tisdag 29 januari 2008

Kvällens ligamatcher, summering

Solna Vikings-Borås Basket 99-92
Borås insats här framstår som nästintill heroisk om man tittar på två tunga avbräck tidigt:
- Ryan McDade blev av allt att döma skadad tidigt. Han bokfördes för blott 7 minuter och 26 sekunder, inga foulproblem.
- Dennis Springs fick fyra fouls på 14 minuters speltid i första halvlek. Då var jag övertygad om att Solna skulle cruisa till en trygg storseger. Men Springs kom tillbaka starkt, och Borås vände ett underläge på 15 poäng i första halvlek till en ledning som man höll i stora delar av den tredje och fjärde quartern. Till slut blev dock foul- och skadeproblemen för mycket för Borås, och ett 18-8-ryck av Solna under de fyra sista minuterna avgjorde matchen. Borås höll spreaden och vårt spel satt.

Norrköping Dolphins-Uppsala Basket 100-104
Även vårt andra underdog-spel gick hem, då Uppsala vann straight up. Lundén-effekten som vi snackade om inför match håller i sig - tre raka för Olle nu. Dagens seger var imponerande på så vis att Uppsala hängde med på ett utmärkt sätt i första halvlek när det var typisk Dolphins-basket (massa avslut, inget försvar åt något av hållen), och efter paus fick man kontroll på en Gee Gervin som fram till dess gjorde precis vad han ville. Uppsalas nya amerikan Gabe Martin hittar korgen oavsett vart på korgen han befinner sig, 5/6 treor och 6/11 tvåor idag. Återstår att se om han kan vara lika effektiv framöver när motståndarlagen scoutat honom bättre.

Gothia Basket-08 Stockholm 87-96
Johan Westerlund, denna energizer-bunny som personifierar 08 Stockholms laganda och uppoffrande stil, blev gubben i lådan med 17 poäng på 16 minuter. Och det var nog tur att det blev bortaseger här för annars hade Jonte Karlsson inte nöjt sig med att slänga bara kavajen i golvet.
Av statistiken att döma verkar Gothia ha gjort en helt okej match, men 08 hade helt enkelt ett väldigt bra sänk och sköt 10/21 utanför trepoängslinjen. 425 personer kom till Gothia Arena ikväll. Det är en tråkig publiksiffra och den kommer bara att minska framöver om lagets tunga period fortsätter. Nu gäller det för Jonas Fredrikson att vädja till spelarnas stolthet, orkar unga killar som Erik Vestin och Emil Salon lyfta sig ett snäpp under slutspurten för att hyfsa till Gothias record och föda hopp inför nästa säsong?

Jämtland Basket-Akropol BBK 89-94
Skulle kunna köra en ctrl+c, ctrl+v på valfri tidigare match från de här två lagen igen. Jämtland har inget inside, Akropol handlar bara om tre spelare som förvisso är grymma...etc. Ur betting-synvinkel kan det vara intressant att notera att Akropol öppnade matchen som favorit, men spelen som kom in på Unibet skiftade över favoritskapet till hemmalagets sida.
Återigen var Marko Djuric borta, och även Doremus Bennerman saknades. Trots att Joakim Eriksson gjorde sitt livs match (11 poäng, 4 returer och 4 assist!!) så hjälpte det inte - och Jämtland är nu inne i ett horribelt 1-9-streak. Är det någon som har några andra idéer än min patenterade lösning för hur krisen i Östersund ska botas?

Inga kommentarer: