fredag 18 januari 2008

En hommage till oss

Alex Schulman - geni eller idiot? Det är en fin linje. Just nu framstår han som ett geni.
Efter att tipsychimps.com tagit världen med storm, efter att fyra apor visat var skåpet ska stå, vilken färg det ska vara på skåpet, vad man inte får göra i det men vad man däremot ska ha i det, så har Schulmanbröderna förstått:
Apor. Apor, mina vänner.

Under en lång tid har det surrats om Schulmanbrödernas nya projekt och tidigt stod det klart att det skulle handla om någon form av humorsajt.
Nu har man gått ut med namnet.
1000 apor.
Alltså www.1000apor.se.
Det är rätt elegant, det ger vi dom gärna. Och vi hade nog på känn att även bröderna Schulman varit flitiga besökare på just denna sajt och läst och insett vad apor kan göra med den här världen, i den här tiden.
Är vi pissed? Ska vi stämma? Nej, det är inte vår stil. Vi tar det som en hyllning, en hommage till den håriga kvartett vi utgör, och vi önskar 1000apor.se lycka till. Blir ni hälften så framgångsrika som vi så är vi dubbelt så glada som ni.

En liten grej bara.
- Vi valde 1000 apor mest för att det låter så otroligt festligt, men sen finns det också ett uttryck att om tusen apor stängdes in i ett rum i tusen år så skulle de ha skrivit Macbeth, säger Alex Schulman till Dagens Media.
Fakta: Det tog fyra tipsy apor fyra dagar att tangera och passera det kulturella värdet av Shakespeares samlade verk.

Inga kommentarer: