torsdag 31 januari 2008

Elitserien 31 januari

Okej, vi ljuger inte här. Det är en av våra regler.
Så 08.00, efter, efter efterfest och X antal Anchor Liberty Ale så måste det här vara sanningen:

Brynäs-Modo
Rajtan tajtan? Skulle inte tro det. Men nog kan Brynäs vinna det här. Försvarsspelet är grunden till Modos framgångar, i år liksom i fjol. Men utan Timander och Jonsson (båda skadade) saknas kraft framför Zajkowski i målet. Det kan Brynäs utnyttja. Det ska Brynäs utnyttja.
I övrigt: Jävlar i min lilla låda. Samt herregud. Och för det tredje: Jalonen.
Tips: 1.

HV 71-Luleå
Men ska vi behöva gå igenom det här igen? Jag orkar inte längre. Men visst. HV 71 är seriens bästa lag (sound the original thought alarm) and Luleå ain't. Vi gillar Luleå, vi gillar Dubbel-Roger, mem vi gillar inte den här situationen. Hej hopp Lule-flopp? Inte. Men HV-seger i alla fall.
Tips: 1.

Linköping-Frölunda
Frölunda, Frölunda, Frölunda... Fan tro't, men ni har vinstchans igen. Svenska lag är dock inte vana vid bortaturnéer så vi måste ändå luta åt andra hållet. Frölunda mötte Brynäs borta senast, vann med liten marginal och har inte varit hemma och slickat segersåren sedan dess. Nu blir det jobbigt. Linköping är fruktat ojämnt, men va fan, Frölunda är värre.
Tips: 1.

Skellefteå-Djurgården
Hans Särkikjärvis frisyr åsido (what's up with that) så har Djurgården ändå vunnit alla säsongens möten med Skellefteå. Vad skiljer sig i dag? Samtidigt som jag lyssnar på Buffalo Toms version av The Jams klassiker Going Underground så tänker jag... Fan vilken bra låt. Matchen är otvetydigt osäker. Helgardera 1X2 och kolla om du får slänga med en en 3:a, en 4:a och några extra konsonanter också.
Tips: X.

Södertälje-Mora
Jag vill säga: read my nariga lips: 1. Men med underskattade Bogg borta i Mora samtidigt som Södertälje saknar likaledes underskattade Kristian Kudroc så vette tusan. Får man låta bli att välja sida, får man låta blir att "vara en man"? Skönt. Jag säger fetkryss.
Tips: X.

Timrå-Färjestad
Har ni hört den om skadorna? Klart ni har. Till evinnerlighet. Så vi fokuserar på det positiva. Timrå får folk tillbaka. Kanske Pärssinen, kanske Lotvonen, kanske en materialare som antagligen heter Börje. Det är positivt. Det positiva med Färjestad är att Pelle Prestberg is partying like it's det överraskande fjolåret. Karln har smällt in 22 mål på 40 matcher och det, mina vänner, är jävligt bra.
Tips: X.

Inga kommentarer: