lördag 26 januari 2008

Elitserien 26 januari

En fågel? Ett plan? Nej, Tipsychimps elitseriegenomgång. Flyger den? You bet.

Djurgården-Linköping (15.00)
Linköping slog Modo senast och det såg ju rätt bra ut om vi ska vara ärliga. Och det ska vi ju eftersom ärlighet varar längst. Linköping varar inte längre en semi om man inte täpper till några luckor i laguppställningen innan deadline. Djurgården har okej form och om Musse Håkanson inte kan lira så lirar vi. På Djurgåden. Håll ögonen på Swehockeys lineups när vi närmar oss 15.00 för att se om Linköpings superkedja är intakt.
Tips: 1.

Frölunda-Södertälje (15.00)
Det blev ju torsk mot Färjestad. Men vi gillade flera saker vi såg i Frölunda. Som vändningen och den räddade poängen för att vara specifik. Frölunda har tidigare under säsongen haft en tendens att vika ned sig när det blåst lite motvind. Den nyfunna moralen borde ge seger i dag om de inte vore för att SSK vunnit de två senaste matcherna mot Frölunda med 7-2 respektive 7-0. Glöm aldrig, aldrig det. Men det har vi glömt.
Tips: 1.

HV 71-Timrå (15.00)
Förra omgången skrev vi att vi vägrar spela på HV eftersom Jämtin är en distanslös smurf. Nu vägrar vi spela på Timrå efter att tränaren Challe Berglund dagen innan match fabulerade ihop en historia om att han skulle sakna tre centrar, och i matchen dagen efter saknade blott en. Det sänkte oss. Usch. Så om vi vägrar spela på lag ett och lag två... Då återstår bara krysset. Någon måste säga ifrån.
Tips: X.

Luleå-Brynäs (15.00)
Vi har inga problem med bänkningen av Tommy Sjödin. Däremot har vi problem med de grova sågningar från Brynäsledningen vi läste i kvällspressen, bland annat den om att Sjödin passerade zenit 1992. Förutom att det inte är sant så är det fruktansvärt dåligt ledarskap. Vi hoppas att ni torskar i dag Brynäs, men att Sjödda (som är tillbaka) är bäst på isen. Om Luleå finns inte mer att säga än att man är ojämnt. Men förlust senast borde innebära vinst i dag.
Tips: 1.

Modo-Skellefteå (18.30)
Att Modo tappat farten efter sin fina svit vet vi (torsk mot Frölunda, torsk mot Linköping). Men vi vet också att nu är vi inne i den period där Modo inte tänker förlora så jävla mycket. Definitivt inte tre matcher i rad i alla fall. Veteranerna går för en placering bland de fyra bästa inför sluspelet. Skellefteå fick tillbaka Renberg och genast en nytändning. Räcker inte här.
Tips: 1.

Mora-Färjestad (15.00)
Det här kan bli Moras enda match den här säsongen med kokande läktare. Ett företag har köpt alla ståplatsbiljetter och gett bort dom till Moraiter och dessutom kommer en massa folk från Värmland tydligen. Fördel Mora som äntligen får känna ungefär hur det känns att ha en elitseriehall? Nja. Färjestad, om än utan Jönsson och Nordström, är inte ofarligt. Därför tror vi tvåa. Och för att vi nyss noterade att vi bara har ettor och ett kryss sedan innan.
Tips: 2.

Inga kommentarer: