tisdag 22 januari 2008

Elitserien 22 januari

Bara en match i dag också. Och den är inte enkel.
Men apor vill och apor kan.
Så här blir det:

Djurgården-Färjestad
Kvällspressen har tre saker att förtälja inför match.
* Färjestads stjärnskott Fabian Brunnström är nära NHL.
* Färjestad får två spelare tillbaka i kväll. Richard Lintner och Christian Söderström lirar.
* Djurgården är formsvagast i serien. På de senaste fem matcherna har det bara blivit tre poäng (Luleå hemma). De fyra senaste är förluster där man bara varit nära poäng en gång (Timrå borta, 4-5).
Vad tycker vi?
Tipsychimps.com unnar Brunnström chansen i NHL. Han är faktiskt tvåa i interna poängligan i Färjestad och han kan säkert ta en tröja over there. Sämre spelare än Brunnström har ju gjort det (hej, Anders Eriksson).
Lintner och Söderström i alla ära. Men Jönsson, Nordström, Frögren och Pirnes är långt viktigare för värmlänningarna. Lintner spetsar till lagets power play, men speciellt mycket bättre blir inte Färjestad med de här två lirarna.
Djurgårdens svacka är tung, men vi tror att man jobbar sig ur den. Det är ju Difs grej. Att jobba. Glamouren får bonnlagen stå för nuförtiden, i huvudstaden sliter man och det är precis därför man vinner i kväll.
Färjestad orkar inte stå emot anstormningen och får man bara en hyfsad publik är Dif en jobbig motståndare för lag som saknar både sin förstacenter, hjulets nav, samt bäste poängplockare.
Tips: 1.

Inga kommentarer: