tisdag 22 januari 2008

Bäckstra! Bäckstra! Read all about it!

I ett tidigare inlägg, i november för att vara i närheten av precis, så skrev jag inlägget där jag påpekade att Nicklas Bäckström, detta kerubansikte, dessa känsliga handleder, inte var så bra ändå.
Jag skrev sanningen. Och sanningen var att Bäckis inte var speciellt bra.
Det ledde till några kommentar och mejl i ämnet. En del var positiva till att någon annan än de själva upptäckt sanningen, andra kom från Gävle.

Sanningen är som allting annat. Den förändras. Bäckis är som allting annat. Han förändras.

Den valpiga centern vi såg i november som flyttades ned i fjärdekedjan är nu en betydligt mer distinkt spelare med självförtroende och mod att göra det han kan göra på isen. Och som få andra kan göra lika bra: att se isen och utnyttja det.
Fyra nya assist i natt, fyra i samma match för någon natt sedan och Bäckström har 8 mål och 19 assist på de 27 matcherna sedan coachbytet kring thanksgiving.
Det är klass.
Tiden i fjärdekedjan gav Bäckis tid att komma in i spelet, särskilt eftersom han fick stanna kvar i första PP-formationen där han också fick tid - med pucken.

Nicklas Bäckström är inte nästa Foppa. Det är en orättvis jämförelse. Men han är på väg att uppfylla sin potential och bli en stjärna.
Som dom skulle ha sagt over there: Backstrom has arrived.

UPPDATERAT: Här finns ny artikel med Bäckström där han bland annat pratar om polaren Ovechkin.

Inga kommentarer: