lördag 1 december 2007

Polokragar

Vi kan väl säga så här:
Det finns två polokragar som sitter extra tajt i dag.
I ena båset Harald Lückner, i det andra Pelle Bäckman. Efter matchen är det en kort promenad till presskonferensen, men det kan vara en obehagligt lång promenad tillbaka till båset.

Tipsychimps har länge drivit tesen om någon av de två högprofilstränarna får gå om det inte vänder snart. Det kan bli verklighet snabbare än någon tror. Medan Modos Lückner och Frölundas Bäckman sitter på presskonferens efter de pressade tränarnas ödesmöte i dag kan mycket hända i omklädningsrummen och korridorerna.
Så frågan vi ställer oss är denna: Står både Lückner och Bäckman i ett elitseriebås nästa omgång?

Lückner har fördelen av att coacha ett lag som drabbats av tunga skador. Med Sundström och Timander hade det rimligtvis gått bättre och det är förstås en ursäkt. Samtidigt ska man inte blunda för att han faktiskt har kvar Salomonsson, Hasse Jonsson, Krizan, Hedin, Wernblom, Warg, Yetman, Svartvadet och så vidare. Modo har inte seriens tunnaste trupp.

Bäckman har fördelen av att han så sent som i somras fick förnyat förtroende. Han kom in under förra säsongen, skrek igång laget hyfsat och vann uppenbarligen spelarnas förtroende. Annars hade han inte fått nytt kontrakt. Att sparka Bäckman nu skulle vara ett stort nederlag för föreningen. Man gjorde sitt val, man vet vad man fick. Å andra sidan, vem fan bryr sig om hur man resonerade i somras när ingenting funkar på vintern?

Inga kommentarer: