lördag 1 december 2007

Elitserien 1 december

Välkommen till Sveriges bästa elitseriegenomgång. Succén fortsätter, och till skillnad från Pelle Bäckman så ruskar vi inte om.
Men det här är nog den mest svårtippade elitseriedagen hittills den här säsongen. Vi menar verkligen svårtippat, vilket vi klurigt nog illustrerat med ett tipstecken-tema här nere.
Det här är grejen med dagens omgång:

Brynäs-Södertälje
För att tala Wikegårdska: köra genom sargen, offra framtänder, tugga taggtråd, inte släppa djävlar över broar, brinna, hjärtan, offra och så vidare och så vidare. Finns det någon ryggrad i Brynäs? I så fall är det dags att visa det nu. Alltså inte ryggraden bokstavligt. Vi vill inte se någons blottade ryggrad. Men ändå
I övrigt så möts Kankaanperä och Klasen i dag igen. Hämndaktioner? Kanske, men knappast från Klasens sida.
Tips: X.

Djurgården-Timrå
Känslan är att Timrå börjar veva igång igen och jag tycker fortfarande att den röda maskinen är en kandidat till SM-guldet (i den mån det finns en annan kandidat än HV 71 just nu). Djurgården måste man inte älska, få gör utanför Stockholm, men ser man inte det vackra i Brembergs sätt att lira hockey så borde man inte få biljett till fler elitseriematcher. Forza Linkan.
Tips: X.

HV 71-Färjestad
Ja, vad är grejen med den här? HV 71 har väl fått alla svar i världen. Men det finns några frågor som Färjestad inte har besvarat. Typ, hur bra är ni mot riktigt motstånd? Färjestad har fått relativt enkla uppgifter sedan man skåpade ut Timrå med 7-1. HV skåpas inte gärna ut av någon. HV gillar säkert inte ens skåp. Vad jag har hört så skiter Ledin och Jämtin i skåp, men ingen kan göra något åt det.
Tips: X.

Luleå-Mora
6-0 mot Frölunda chockade alla, inklusive tipsychimps. Åtminstone en av oss trillade av barstolen, en annan var nära att trilla av pinn. Luleå får näring av att vara nederlagstippat. Mora fick en gratisseger mot ett HV 71 som var mitt emellan "viktigare" matcher. I Luleå är ingenting gratis utom kylan.
Tips: X.

Modo-Frölunda
Den här grejen har vi gått igenom ordentligt om du scrollar ned lite (inte nu, för tusan, efter du har läst klart det här inlägget). Men i korthet, Modo: Pressad tränare, extra tajt polokrage, skadeläge, bra lag ändå. Frölunda: Pressad tränare, extra tajt polotkrage, förnyat förtroende i somras, spelar ingen roll i vinter.
Tips: X.

Skellefteå-Linköping
Minsann, Skellefteå kunde vinna. Och på bortais dessutom. Det mest imponerande var hur oberört Skellefteå spelade samtidigt som likaledes pressade Södertälje krampade ihop. Linköping kan inte ens stava till kramp. Men kan Skellefteå stava till Mårtensson, Weinhandl och Surovy? LHC är bra nu, täta bakåt och har en ruggig offensiv. Och tänk om den här snubben kommer tillbaka kring nyår...
Tips: X.

Avslutningsvis: Okej, han var inte bäst på isen i går. Men det finns nog några elitserieklubbar som önskar att Ed Belfour stod i deras lag istället för i allsvenskan. Kanske inte nu, men säg om... tja, 30 omgångar ungefär. Ni vet, när det blir slutspel.

Inga kommentarer: