tisdag 4 december 2007

Bråk, bitte

Finns det något roligare än vuxna människor som gnabbas som treåringar i sandlådan? Jag tror inte det. Om det här sedan är ett uttryck för Pelle Bäckmans pressade situation i Frölunda låter vi vara osagt.
Ni vet redan vad vi tycker om Bäckmans kapacitet i båset.

Att Bäckman tjurar till på Särkijärvi, som uppenbarligen försöker välja the high road här, är inte bara roligt. Det är viktigt också. Få sporter drivs på bra med tändvätska i form av ordkrig, småtjafs och liniment i suspen som ishockey.

Och när det får spilla över till nästa match, nästa säsong, nästa århundrade - då kan ishockey vara den mest känslofyllda sport som finns.

Men så här långt har snacket mest handlat om tränare vs domare.
Vad fan hände? För ett par år sedan var det psykkrig, ordkrig och pajaskrig i varenda match?
Nu? Nada.
Tipsychimps vill, nej, vi kräver ett rejält spelarbråk. Med start i tisdagens omgång. Här är våra förslag till kombatanter.

Tipsychimps rankar topp 3 spelarbråk vi vill se i elitserien:

1) Musse Håkanson (LHC) vs Matthias Månsson (BIF). Håkanson kallar Månsson för överskattad och undrar hur fan han fick en landslagschans. "Bara för att du lirade med Bäckis eller?". Månsson svarar med samma mynt och påpekar att vem som helst som kan knyta sina egna skridskor kan spela bredvid Mårtensson och Weinhandl. Eftersom det stämmer - Månsson var blott en produkt av Bäckis geni och Håkanson har just lärt sig knyta sina egna skridskor - så är det igång.

2) Per Ledin (HV 71) vs Andreas Jämtin (HV 71) vs Lance Ward (HV 71). Det är trångt i utvisningsbåset. "Inga jävla bögavstånd", vräker Ledin ur sig och får inte bara polisanmälningar mot sig utan också Ward och Jämtin. "Jag visste inte ens vad ordet bög betydde", försvarar sig Ledin. Ledin blir fälld för ignorans och får slicka vägen mellan Jönköping och Karlstad ren.

3) Niklas Sundström vs Mora. Efter att, igen, ha förlorat mot Mora skyller Krizan på isen, Lückner på domarna, Hasse Jonsson på skridskorna, Warg på att han för alltid står i skuggan av kusinen Jonte Hedström, Pierre Hedin på att han egentligen inte är ishockeyspelare och Niklas Sundström, som sett delar av referatet från matchen på Sportnytt, skyller på Mora. "Jag har spelat i NHL ju. Det har ju knappt någon av deras spelare gjort. Så... Ja, det säger sig väl självt. Går ju inte spela mot såna. Ring och väck mig en halvtimme innan fjärde finalmatchen spelas. Då är jag med. Om vi möter Red Wings. Annars sover jag gärna ut".

Inga kommentarer: