onsdag 12 december 2007

Breaking news + snabbanalys

Head coach Bobby Petrino lämnar Atlanta Falcons innan han ens hunnit slutföra sin första säsong.

Gårdagen var en tung, dyster dag i Falcons historia när franchise-quarterbacken och superstjärnan Mike Vick fick sin dom: 23 månader i fängelse.
Men den här dagen kommer snarare bli ihågkommen som en lättnad.

Petrino avslöjar sig som den quitter han är, och nyckeln till framtiden för Falcons ligger hursomhelst inte i en tyrannisk collegecoach med dålig känsla för NFL-spelet och med en horribel personlighet. Nyckeln till framtiden för Falcons ligger i att re-signa lagets unga superstjärnor DeAngelo Hall och Michael Boley, och att få dem att trivas och blomstra på och utanför planen. Och chanserna till detta ökar avsevärt utan Petrino, som inte var omtyckt i omklädningsrummet och öppet fick utstå kritik från bland andra just Hall.

Resten av säsongen tillhör Mike Zimmer, som torde gå från defensive coordinator till tillförordnad head coach. Zimmer har gjort ett bra jobb i sin första säsong med Falcons, trots de många skadorna och draftval som inte nått upp till sin potential. Men inför nästa säsong bör Falcons ägare Arthur Blank seriöst överväga om det inte är värt att kasta en stor säck med pengar i Bill Cowhers riktning, den förre Steelers-coachen och Super Bowl-vinnaren som nummera jobbar som expertkommentator.

Inga kommentarer: