onsdag 28 november 2007

Mein gott, herr Pettersson

Jag trodde vi var överens. Jag trodde att allt var klappat och klart. Vi var en enad värld med blott en fiende: Håkan Loob.
Men så känner man hur det bränner till i ryggen, och så sitter den där, getingens jävla gadd.

Vi, världen alltså, har sedan länge varit på det klara med att elitserien i ishockey måste utökas till 14 lag. Jag orkar inte gå in på alla fördelar, men det rör bland annat ekonomi och fortlevnad.
Alla var redan från början med på tåget, i princip. Frölunda gnisslade lite, men när de i fjol själva råkade ligga på kvalplats en stund så ändrade man sig plötsligt. Konstigt, va?

Så kvar på den ruttnande barrikaden, ett monument över en tid som borde flytt för länge sedan, stod Håkan Loob och såg dryg ut. Han var den siste. Ja, inte Loob personligen, men vi gillar att hänga upp saker på honom, han har trots allt ett väldigt omnipotent sätt. Men Färjestad, med en barrikadernas flaggviftare Loob i spetsen, var i alla fall den sista klubben som sa nej, nej till framtiden. Färjestad är, med andra ord, en ensam bromskloss.

Men då dyker den här lallaren upp och ställer sig bredvid Loob och viftar med flaggor. Herregud. Vi var ju överens.

Pettersson tycker att elitserien är för tråkig och att två lag till skulle göra den ännu tråkigare. Kanske använder han en överdrift för att bevisa en poäng, men vi blir upprörda ändå.

Hitta den sport, den liga, där det inte spelas tråkiga matcher ibland. Det går inte. Serie A? Hm. Premier League? Jo, tjenare. NHL? Inte en chans. Plattmatcher händer och kommer för alltid att hända. Några lag kommer alltid att uppträda krampaktigt i vissa situationer. Alla kan inte vara HV 71 och toppa tabellen.

Herr Pettersson på SPORT-Expressen menar att Mora och Brynäs är värst av alla tråklag. De är lagen som i princip rånar besökarna på pengar. Men tyckte han det i serieinledningen? När Brynäs spöade Linköping med 9-1? Och how about Modo, som spelar tråkigast i serien? SSK som går för 0-0 i varenda match? Skellefteå och Luleå, bottenlagen? Ska vi till och med banta serien till åtta lag? Eller sex lag?

Nä, fan.
Final direkt.
HV 71 mot whoever som är tvåa just nu. Klart och betalt. Inget tjafs. Då slipper vi alla de här jävla omgångarna också.

Inga kommentarer: