torsdag 15 november 2007

Lakosfloppen

Håkan Loob är frustrerad. Det är han ofta. Nu har det resulterat i ett stort stycke nyförvärv vid namn Andre Lakos, skriver Sportbladet. Ni som följer elitserien har redan läst om Lakos, som faktiskt skrev på för Färjestad redan i maj men då en aning chockerande fick chansen i nordamerika igen.

Jag har aldrig sett Andrej Lakos spela. Det har inte Håkan Loob heller. Det jag däremot har sett är hans statistik och hans karriär i siffror. Och den här spelaren ger inget SM-guld, lika lite som Tommy Samuelssons mustasch gör det.

Lakos AHL-karriär är blek. Han har haft chansen i fyra klubbar, men inte imponerat någonstans. Och framför allt: Han har inte fått chansen i NHL. Och nu snackar vi en spelare som jämförts med Zdeno Chara. En spelare som är 203 cm lång och 103 kg tung. Den typen av spelare får chansen i NHL om de kan stå på skridskor och hålla i en klubba samtidigt.

Nu utgår jag ifrån att Lakos kan stå på grillerna, och kanske hålla i en klubba samtidigt. Men nåt fel är det alltså. Ska jag gissa så säger jag så här: långsam, ingen speluppfattning, dålig teknik, för benägen att ta utvisningar och totalt oförmögen att anpassa sig.

Man ska inte vara för kvick att döma, säger någon. Jo, tipsychimps är kvicka att döma. Och vi säger: Flopp.

Håkan Loobs nästa frustrerade drag känns självklart. Släpper Christopher Heino-Lindberg in ett enda mål till så värvar han en målvakt. Och eftersom Heino oundvikligen kommer att göra det så får han och Jonas Gustavsson sällskap någon gång i januari.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite om Lakos... ser väl inte helt fel ut, va tvungen och kolla upp lite efter din sågning!!
Som lagkamrat med Greger Artursson i Salzburg blev Lakos österrikisk mästare säsongen 06/07 och sköt då 44 poäng på 52 matcher i ligan och spelade stabila +27. I slutspelet noterade han sju poäng på åtta matcher.

Hear No Evil sa...

Minns du Mattias Trattnig? 21 poäng på två säsonger i Djurgården? Trattnig gjorde 66 poäng i Salzburg 06/07.
Sedan har vi Tomas Koch, en okej lirare i Luleå (knappt 40 poäng på två säsonger). Han gjorde 76 poäng i samma lag, samma säsong. Det är sjukt.
Dieter Kalt var under ett par säsonger en rätt effektiv spelare. Men 57 poäng i Salzburg? Kom igen, spelar alla lag i Österrike med flygande målvakt?
Min slutsats: dra ingen slutsats av statistik i Salzburg.