torsdag 15 november 2007

Elitserien i kväll

Vi har sett enklare omgångar. Men även om det här är svårt - tipsychimps har inte träffat en omgång vi inte gillade och inte kunde sätta.
So here we go. Häng med nu. Gör det.

Brynäs-Färjestad
Självklart tjänade Brynäs på att bli av med Boork. Det kunde ett barn ha räknat ut (och Wikegård var nära). Men just innan uppehållet gick man på en smäll igen (1-5, HV borta) och jag tror att Olof Östbloms smekmånad är över. Och nu står Brynäs där. Med den nakna sanningen blottad framför sig - dom är inte mer än ett medelmåttigt lag.
Samtidigt så kommer Färjestad nu att rida på Tommy Samuelsson-vågen ett tag. Tills Loob fuckar upp det med någon knasig värvning (se inlägget om Lakos...).
Tips: 2 (och många mål)

Linköping-Södertälje
Grattis, SSK! Rodrigo Lavins! Nu börjar vi dra upp riktilinjerna inför slutspelet. Och ska vi inte beställa champagne och måla guldhjälmar? Bara för att vara på säkra sidan? Nej, det ska ni inte. Lavins kan möjligtvis bredda laget. Men att ha ett redan dåligt lag och att sedan göra det bredare? Så att dåligheten blir än bredare? Nja. And don't get me started on Dragan Umicevic.
Linköping får tillbaka Musse Håkanson. Förstakedjan blir komplett, Surovy leder den andra - och Lavins får alltså en del att stå i i debuten.
Tips: 1 (och Leif Strömbergs polokrage spricker i andra perioden)

Luleå-Modo
Tipsychimps vill först och främst säga detta: Vi är inte Luleåsupportrar, men Jan Sandström... Vi älskar dig. Jag hoppas alla ni som läser förstår varför. Nu spelar ju inte Sandström i kväll. Modo avslutade hösten starkt och trots att Timander saknas så har man en betydligt starkare trupp än Luleå. Luleå är alltid jobbigt att möta, och Modo är ibland inte mentalt med i matchen. Så det är ändå en tvåa med varning här. Oddset på Modo är ändå svårt att motstå. 2,35 på Unibet, exemppelvis.
Tips: 2 (och Niklas Sundström tappar rösten, äntligen, någon gång i tredje perioden)

Mora-Skellefteå
Jyri Marttinen? Läs om Rodrigo Lavins ovan och byt ut Lavins namn mot Marttinens. Och vi är inte så positiva till att Erik Forsell saknas heller. Det blir alltså jobbigt för Skellefteå i dag. Och what's the deal med att man inte ens på sin egen hemsida kan få Pontus Petterströms namn rätt? Det är kvalserieklass på det. Mora? Var ska jag börja? Det går inte bedöma det där gänget, mer än att de är sämre när Huml saknas. Två raka segrar innan uppehållet räddade Arvedssons ass. Problemet är att två raka förluster, då behöver hans hockeyröv räddas igen. Det är ingen stimulerande situation att jobba i.
Tips: X (och max en notis om matchen i kvällstidningarna i morgon)

Timrå-HV 71
Omgångens hetaste match naturligtvis. Kenta Johansson tillbaka, värvningskupper, bruise brothers och en uppbruten finnkedja. Det finns en del att ta på. HV 71 finns ju inget ont att säga om, även om jag letar. Åkerman saknas, men HV 71 har backbredd så det sprutar ut ur öronen. Timrå saknar Hynning (och?) och Marttinen har slussats norrut till Skellefteå (och?). Det blir tätt, tror jag.
Tips: X (och minst två sidor om matchen i kvällstidningarna i morgon)

2 kommentarer:

Anonym sa...

...och lite smidigt knappade jag mig in på Skellefteå AIK's adminsida och ändrade namnet på vår forcheckingspecialist PetterSTRÖM. ;)

Hear No Evil sa...

Haha. Bra jobbat, Lady C.